Kuulolla

Mitä tapahtuu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian arjessa, juhlassa ja konserttilavan takana?

Tietoa blogista
Muusikkoja soittamassa eri instrumentteja

Uusimmat

Näytä: Kaikki
 • Viikon alumni Anu Komsi: Jokainen hetki on huippuhetki

  Sopraano Anu Komsi kannustaa opiskelijoita verkostoitumaan ja asennoitumaan jatkuvaan kehittymiseen.

 • Viikon alumni Tarja Pitkänen-Walter: Taiteilija, tutkija

  Tyhjyydestä, merkityksettömyydestä – sieltä taide voi lähteä kasvamaan, materiaali ottamaan muotoaan, sanat löytää sijansa.

 • Viikon alumni: Riikka Talvitie

  ”Säveltäjille tarjotaan kauheasti pönötystä. Ja sibeliaanista positiota.”

 • Viikon alumni Juho Alakärppä: Kohti musiikkia, kohti muusikkoutta

  Pianisti Juho Alakärppä on profiloitunut lied- ja kamaripianistina. Alakärppä opiskeli Sibelius-Akatemialla Liisa “Lissu” Pohjolan johdolla ennen kuin jatkoi opintojaan Wienissä ja Kölnissä. Alakärppä pitää tärkeänä ulkomaille lähtemistään, mutta hän muistelee myös Sibelius-Akatemian aikaansa varsin innokkaalla asenteella. Pohjolaa hän pitää ikimuistoisimpana opettajanaan, ja hänellä riittää paljon kerrottavaa. Pohjolan ja Alakärpän välille muodostui sittemmin ystävyyssuhde.

 • Outside perspectives: an interview with Sid Hille

  The path to composer was not an immediate one for Sid Hille. Becoming a composer in Finland meant overcoming unique challenges faced by outsiders. An outsider not only by nationality, the the German-born Hille is also an outsider by training—having received a formal education in jazz piano from the Netherlands.

 • Viikon Alumni Oopperalaulaja Hedvig Paulig: Elämä on kuljettanut oikeille poluille

  Hedvig Paulig opiskeli muutaman vuoden valtiotieteitä suorittaen aineesta kandidaatin tutkinnon, kunnes laulaminen vei voiton ja hän hakeutui opiskelemaan musiikkia ammatikseen.

 • Viikon alumni Jaana Jokimies: Musiikin rakastajia kasvattamassa

  Urkuri-pianisti Jaana Jokimies aloittaa aamunsa aurinkotervehdyksellä. Aktiivisen työelämän vastapainoksi tarvitsee rentouttavaa ja voimaannuttavaa vapaa-aikaa. Jaana joogaa, sauvakävelee, lukee ja tanssii. ”On tärkeää huolehtia omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan”, hän korostaa.

 • Viikon alumni: Katarina Nummi-Kuisma

  Sibelius-Akatemian lisäksi Lontoossa ja Wienissä opiskelleen Katarina Nummi-Kuisman pianopedagogin ura alkoi jo 22-vuotiaana. Tätä ennen hän oli joutunut rakentamaan oman pianotekniikkansa uudelleen hankalien rasitusvammojen vuoksi.

Tietoa blogista

Tässä blogissa kerromme sanoin ja kuvin siitä, mitä tapahtuu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian luokkahuoneissa ja käytävillä, arjessa ja juhlassa, ehkäpä joskus jopa konserttilavan takana! Tapaamme ajankohtaisia ihmisiä, jotka kertovat siitä, mitä juuri nyt on meneillään.