← Takaisin blogiin

”Baritonitorvigladiaattorit” Oulussa

20.4.2018

Ensimmäinen ilta mestarikurssilla alkoi upeasti Raunon ja hänen oppilaidensa esittämällä Mario-tunnarilla, olemmehan kaikki jollain tavalla ”putkimiehiä” kuten Mariokin. Tätä ennen itse sain jo Myllyksen Jukan opetusta. Lyhyessä ajassa syntyi monta hyvää oivallusta, joista tulee olemaan apua paljon jatkossa.

Koossa on mahtava porukka soittajia. Kuten Jukka myllys huikkasi, meillä on oikea ”gladiaattorien” viikonloppu. Ensimmäisen illan päätteeksi pääsimme myös hieman harjoittelemaan yhtyesoitto-ohjelmistoa. Yhdessä tekeminen opettaa paljon – niin tänäkin iltana.

21.4.2018

Baritoniviikonlopun toinen päivä käynnistyi yhteisen aamulämmittelyn merkeissä. Kävimme läpi simppeleitä ja tehokkaita harjoituksia. Itse oivalsin, kuinka pienetkin asiat voivat vaikuttaa merkittävästi soundiin. 

Sauli Orbinskin johtamat yhtyeharjoitukset antoivat onnistumisen kokemuksia ja kasvattivat yhdessä soiton iloa – itse kun en aiemmin ollut soittanut vastaavassa kokoonpanossa. Kappaleet olivat mukavia soittaa, mutta antoivat sopivasti haastetta ja harjoiteltavaa. Kuten asiaan kuului, kävimme gladiaattorien kanssa yhteisellä aterialla kiinalaisessa, jossa varmasti jokaisen osallistuneen kuvut tulivat täyteen.

Iltapäivällä oli vielä säestysharjoituksia, jotka omalla kohdallani menivät nappiin: sain harjoiteltua yhden ylimääräisenkin kappaleen pianon kanssa ja mikä parasta, ystävystyin säestäjämme Lauran kanssa. Kävin seuraamassa myös muiden tunteja, jonka havaitsin hyvin tärkeäksi. Kuunnellessa toisen soittoa ja opettajan neuvoja voi löytää kehittäviä asioita myös omaan tekemiseen.

22.4.2018

Viikonloppu huipentui konserttiin Tulindbergin salissa Oulun konservatoriolla, jonka tiloissa saimme soittaa nämä päivät. Sali oli yksi parhaimmista missä olen soittanut, ja konsertti oli täynnä onnistumisia ja hienoja esityksiä. Konserttia ennen lämmittelimme aamulla Jukan johdolla ja soitimme esitettävät kappaleet läpi kenraaliharjoituksessa.

Istun nyt junassa ja käyn läpi viikonlopun tapahtumia. Koulutusviikonloppu on ollut onnistunut ja antoisa. Se on antanut mukavia uusia tuttavuuksia, kokemuksia ja arvokkaita neuvoja. Soittomotivaatio on vahvassa nousussa yhä ylöspäin ja kohti korkeampia tavoitteita. On motivoivaa nähdä ja kuulla ammattilaisen ja pitkällä opiskelevien soittoa. Se antaa suunnan, mitä kohti tähdätä.

Kiitos paljon kaikille kanssasoittajille, Jukalle, Raunolle, Saulille, Lauralle sekä kaikille muille jotka olivat mahdollistamassa tätä ainutlaatuista tilaisuutta!

Severi Rauhala

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian baritonitorvensoiton opettaja Jukka Myllys vieraili opettamassa Oulun Musiikkikeskuksessa 20.-22. huhtikuuta. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja suomalaisten musiikkioppilaitosten opetusyhteistyö on osa Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa kolmevuotista hanketta, joka käynnistyi syksyllä 2016. Sen tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli, jolla pyritään madaltamaan kynnyksiä sekä rakentamaan yhteistyötä eri toimijoiden ja koulutustasojen välillä. Suomi Soimaan -blogissa kuulemme terveisiä viikonloppuvierailuilta eri puolilta Suomea. 

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikkia. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia