← Takaisin blogiin

Titta Aaltonen – Suomalaisten sukunimenmuutokset

Tulen tässä blogissa kertomaan Kuvan Kevät -lopputyönäyttelyyn tulevan teokseni syntyprosessista. Kerron myös miten näyttelyprojekti käytännössä etenee.

Lopputyöprojektini käsittelee suomalaisten sukunimenmuutoksia. Sain siihen idean reilut kaksi vuotta sitten, kun selasin puolisoni isänpuoleisesta suvusta tehtyä sukututkimusta. Puolisoni isoisä on muuttanut sukunimensä, minkä kyllä tiesin aiemminkin. Sukututkimusta selatessani mieleeni nousi kuitenkin kysymyksiä: Miksi sukunimi muutettiin? Miksi sisarukset ottivat eri sukunimet? Mistä uusi sukunimi oli peräisin, miten se oli valittu?

Puolisollani ei ollut vastausta näihin kysymyksiin, ja kiinnostukseni aiheeseen heräsi. Sukunimenmuutokset osoittautui laajaksi ja monimutkaiseksi yhteiskunnalliseksi ilmiöksi, jonka merkitykset ovat olleet erilaisia eri aikoina ja eri ihmisillä. Innostuin aiheesta niin paljon, että halusin tehdä siitä taideteoksen ja päätin rakentaa lopputyöprojektini sen ympärille. Vuosi sitten huhtikuussa aloitin työn toteuttamisen ja reilun kuukauden päästä näemme (myös minä itse) mihin se on johtanut!

Kirjoittaja: Titta Aaltonen
Tila-aikataiteet, kertoo tekstein ja kuvin opinnäyteprojektinsa taustoista, itse prosessista sekä sen lopputulemasta Kuvan Keväässä.

Asiasanat: #Blogi #ExhibitionLaboratory #KuvanKevät #Kuvataideakatemia #Lopputyönäyttely #TittaAaltonen

Kuvan Kevät -blogi

Kuvan Kevät -blogissa pääset seuraamaan Kuvataideakatemian maisterinäyttelyyn valmistautuvien opiskelijoiden ajatuksia ja elämää. Blogiin kirjoittavat vuonna 2020 maisteriopiskelijat Eva Lamppu ja Val Smets.

Kuvan Kevät -maisterinäyttelyyn osallistuu pian valmistuvia taiteilijoita Kuvataideakatemian kaikilta opetusalueilta (maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet).

Kevään poikkeustilanteen vuoksi Kuvan Kevät on siirretty syksylle 2020 (10.10.-8.11.2020).

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia