← Takaisin blogiin

Junior Masters -viulukurssi tammikuussa Porvoonseudun Musiikkiopistossa

Porvoonseudun Musiikkiopistossa toteutettiin Junior Masters -viulukurssi tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Kymmenen musiikkiopiston oppilasta sai uusia ajatuksia viulunsoiton opiskeluun Sibelius-Akatemian opettaja Janne Malmivaaran ohjauksessa. Musiikkiopiston opettajia ja muita oppilaita oli seuraamassa intensiivistä opetusta.

Kurssin lopuksi pidettiin päätöskonsertti. Kurssin on tarkoitus jatkua vielä muutaman ryhmätunnin verran tulevan vuoden aikana.

Soitonopettajan kannalta kurssi oli tervetullutta tuuletusta omille opetustavoille ja ajatuksille. Yhä uudelleen opetuksen aiheeksi nousi mm. miten saadaan aikaan tasainen, voimakas ääni, joka ei katkea jousen vaihtuessa. Myös vibraton ja asemanvaihtojen harjoitteluun kiinnitettiin huomiota.

Yhdessä todettiin, että perusasiat pysyvät samoina läpi viulunsoiton opiskelun; lopulta päädytään aina luontevien asentojen ja liikkeiden etsimiseen seisoma-asennosta lähtien, jotta niin pieni kuin isompikin viulu pääsee laulamaan kauniisti ja vivahteikkaasti soittajansa käsissä.

Kirjoittaja: Paula Hagman

Opetusvierailu oli osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja suomalaisten musiikkioppilaitosten opetusyhteistyötä ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa kolmevuotista hanketta, joka käynnistyi syksyllä 2016. Hankkeen tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli, jolla pyritään madaltamaan kynnyksiä sekä rakentamaan yhteistyötä eri toimijoiden ja koulutustasojen välillä

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia