← Takaisin blogiin

Kenestä tuli mestari?

”Koitetaanpas tällaista harjoitusta”, huudahtaa Hanna Kinnunen iloisena ja menee samalla kyykkyyn huilu kädessä.

Hanna Kinnunen opettaa Joensuussa

”Minun oppilani kutsuu tätä sammakkoasennoksi.” Siltä se todella näyttää, kun Hanna soittaa huiluaan kyykyssä oppilaan kanssa. Hengitys alkaa toimia paremmin ja ääneen tulee aivan uusia sävyjä.

Hanna Kinnunen toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa huilunsoiton opettajana ja hän opasti kolmen päivän ajan neljän eri opettajan huilisteja Keski-Karjalan musiikkiopistosta ja Joensuun konservatoriolta. Osallistujia oli 11-vuotiaista ammattiopiskelijoihin.

Hanna Kinnunen osasi rohkaista, innostaa ja antaa myös sopivan määrän uusia ideoita oppilaille. Eniten puhuttiin hengityksestä, soittoasennosta ja sormien keveydestä

Oli hienoa kuulla omien oppilaiden esityksiä, mutta päästä myös seuraamaan toisten opettajien oppilaita. Tällaiset tapahtumat ovat oppilaille erittäin tärkeitä ja opettajilla on mahdollisuus tavata toisiaan sekä saada uusia ideoita omaan opettajuuteen.

Hannan ote opettamiseen oli ammattimainen ja jokainen kurssilla ollut sai varmasti paljon uutta intoa soittoonsa

Kenestä sitten tuli mestari? Tätä lapseni tiedusteli, kun kerroin hänelle kurssista. Vaikka mestarikurssi sanalla viitataan enemmän kurssin opettajaan on pakko sanoa, että aivan jokaisesta kurssilla läsnäolleesta tuli mestari. Niin paljon onnistumisia ja oivalluksia mahtui kolmeen päivään.

Mari Hirvonen, huilunsoiton opettaja, Keski-Karjalan musiikkiopisto

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia