← Takaisin blogiin

Kesän 2023 tutkimusjulkaisu Trio nyt luettavissa

Syksystä alkaen Trio kattaa musiikintutkimuksen koko kirjon

Trio on musiikin taiteelliseen tutkimukseen, esittämiseen ja pedagogiikkaan, esityskäytäntöjen, niiden estetiikan ja historian sekä nykyhetken haasteiden tutkimukseen keskittyvä julkaisu, jossa on sijaa myös musiikin historiaan, filosofiaan ja teosanalyysiin keskittyville kirjoituksille. Lehdessä julkaistaan vertaisarvioituja artikkeleita, katsauksia, raportteja, kirja-arvosteluja ja lektioita. Trio käyttää TSV:n vertaisarviointitunnusta ja noudattaa sen ohjeiden mukaiseen eettiseen toimintaan artikkeleiden vertaisarvioinnissa. Lisäksi se on sitoutunut Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) ohjeeseen hyvästä tieteellisestä käytännöstä ja sen loukkausten käsittelemisestä (2023). Julkaisukielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. 

Trio ottaa vastaan artikkeleita joulukuun numeroonsa 31.8.2.23 mennessä

Trio ilmestyy kahdesti vuodessa. Käsikirjoituksia voi lähettää ympäri vuoden, ja numeroiden yleiset deadlinet ovat vapun (1.5.) ja pyhäinmiestenpäivän (1.10.) tienoilla. Artikkelin lähettäminen määräpäivään mennessä ei kuitenkaan takaa julkaisemista juuri kyseisessä lehdessä. Kirjoittajien tulee perehtyä tarkasti Trion käsikirjoituksia koskeviin ohjeisiin. 

Trio ottaa vastaan käsikirjoituksia kaikilta musiikintutkijoilta Suomesta ja kansainvälisesti. Sibelius-Akatemian opiskelijat voivat saada ohjaajaltaan julkaistuista kirjoituksista opintopisteitä, ja opettajien sekä post doc -taiteilijoiden ja -tutkijoiden kirjoitukset ovat samoin erittäin tervetulleita.

Tutustu Trio-lehden kirjoittajaohjeisiin tai lähetä käsikirjoitus  

Trion julkaisuehdot

Lähettäessään artikkelin tai muun tekstin julkaistavaksi Trio-lehteen tekstin kirjoittaja(t) luovuttaa (luovuttavat) Taideyliopiston Sibelius-Akatemialle oikeuden julkaista teksti Trio-lehden käytänteiden mukaisen arviointiprosessin edellyttämien korjausten ja toimituksellisen työn jälkeen painetussa muodossa sekä sähköisesti Taideyliopiston Taju-julkaisuarkistossa ja Journal.fi julkaisualustalla. Taideyliopistolla on oikeus myydä Trio-lehteä sekä painettuna että sähköisessä muodossa sekä luovuttaa tekstien rajoitetut levitysoikeudet tieteellisten julkaisujen kansallisiin ja kansainvälisiin lisensoituihin tietokantapalveluihin tai kustantamoihin (esim. Elektra ja Ebsco), ilman edelleenluovutusoikeutta. Näin siirtyvästä julkaisuoikeudesta ei suoriteta tekijälle (tekijöille) rahallista korvausta. 

Tekijälle (tekijöille) jää tekstiinsä omistus- ja käyttöoikeus, jonka käyttöä tämä rinnakkaisen käyttöoikeuden luovutus ei rajoita. Tekijä (tekijät) vakuuttavat, että teksti ei loukkaa kolmannen osapuolen tekijänoikeutta.

Lisätiedot

trio@uniarts.fi

Tekstejä taiteista

Monimuotoinen julkaisutoimintamme käsittelee esittävän taiteen, kuvataiteen, musiikin, tutkimuksen ja taiteellisen tutkimuksen kysymyksiä. Tästä blogista voit lukea julkaisutoimintamme kuulumisia. Lisätietoa julkaisujen saatavuudesta löydät Taideyliopiston Julkaisut-sivulta.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia