← Takaisin blogiin

Nocturnal discussions no. 1

Esittelyssä ensimmäisen online paneelin keskustelijat

Taidepedagogiikan käytännöistä – keskustelunavauksia esitystaiteen kentältä

Kirjoitus: Henni Kiri

Live-lähetys Zoomissa 5.5 klo 19:00 – 20:30!
Paneelissa alustajina Susanna Metsälä, Jaana Taskinen, Kenneth Sirén ja Riku Saastamoinen.
Paneelin kesto 90 minuuttia. 

Ohjelma: 

Susanna Metsälä:
Raamit ja resurssit teatteriopetukselle yleissivistävässä koulussa.

Jaana Taskinen:
Q-teatterin Nuorten Teatteri: teatteripedagogiikan kulmakivet kun toiminta yhdistää taiteen ja hyvinvoinnin.

Kenneth Sirén:
Aloitteleva tutkija reflektoi käytäntöjään — viisi (tai useampi) teesi taideopetuksesta.

Riku Saastamoinen:
Teatteripedagogiikka ja esityskeskeiset käytännöt.

Paneelikeskustelua fasilitoi Henni Kiri, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa teatteriopettajan maisteritutkintoa suorittava opiskelija.

Kieli: suomi 
Alusta: Zoom 

Meeting ID: 839 2439 3541 
Password: 380839

Vaalea hiuksinen henkilö

Susanna Metsälä toimii teatteriopettajana helsinkiläisessä Vaskivuoren lukiossa. Hän valmistui Teatteriopettajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2011. Metsälä toimii aktiivisesti ammattiyhdistyksissä (TAM, TeMe, OAJ) ja hän aloitti vuoden 2020 alussa Suomen draama- ja teatteriopetuksen liiton (FIDEA) puheenjohtajana. FIDEAn tavoite on edistää draaman ja teatteritaiteen oppiaineiden asemaa osana yleissivistävää koulutusta.

Henkilö seisoo seinän edessä
Pate Pesonius

Jaana Taskinen on Q-teatterin yleisötyön, Nuorten Teatterin sekä Tarinateatteri Hyvän Kätilön perustaja ja toiminnanjohtaja. Hän on aloittanut Q-teatterin yleisötyön kehittämisen vuonna 2004, perustanut Nuorten Teatterin vuonna 2006 ja Tarinateatteri Hyvän Kätilön vuonna 2014. Koulutukseltaan Taskinen on Teatteriohjaaja ja- opettaja (TeM). Hän valmistui Teatteriopettajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2013. Taskinen on käsikirjoittanut ja ohjannut lukuisia kantaesityksiä ja hänellä on laaja kokemus erityisryhmien kanssa työskentelystä. Taskinen on soveltavan ja osallistavan teatterin erityisasiantuntija, jolle on myönnetty Assitej:n Lasten ja nuortenteatterin kunniamaininta vuonna 2020.

Henkilö mustaa taustaa vasten

Kenneth Sirén on tohtorikoulutettava Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa Tutkessa (2019–). Hän tutkii sitä, miten osallistujien tapoja (habits) voidaan tarkastella teatteriprosessissa, ja millainen esitys syntyy, kun osallistujat toteuttavat uusia, itselleen mielekkäämpiä tapoja. Sirén valmistui Teatteriopettajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2018. 

Henkilö puiden edessä

Riku Saastamoinen on Teatteriohjaaja ja -opettaja. Hän toimii yliopistonlehtorina ja koulutusohjelman johtajana Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa teatteripedagogiikan koulutusohjelmassa, josta hän valmistui Teatteriopettajaksi vuonna 2007. Väitöstutkimuksessaan Saastamoinen tarkastelee esityskeskeisen pedagogiikan käytäntöjä.

Pedapproach

Pedapproach on teatteri- ja tanssinopettajan maisteriopiskelijoiden 4.-8.5. järjestämä seminaari, joka kokoaa opiskelijoiden ajattelua ja opinnoissa tutkittuja taiteellis-pedagogisia kysymyksiä ja aiheita. Tutustu seminaariin ja sen teemoihin opiskelijoiden päivittämässä blogissa.

Pedapproach is a seminar organised by theatre and dance pedagogy students in 4-8 May that gathers the artistic-pedagogical questions and topics that students have explored during their studies. Learn more about the seminar in the students’ blog. Updates are in Finnish or English.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia