← Takaisin blogiin

Uusia näkökulmia, inspiraatiota ja viilauksia soittoasentoihin Kuopiossa

Erkki Lahesmaa opettaa nuorta sellistiä Kuopiossa

Sellotaiteilija Erkki Lahesmaa vieraili Kuopion musiikkikeskuksessa opettamassa Kuopion konservatorion opiskelijoita. Lahesmaan mestarikurssille osallistui parikymmentä nuorta sellistiä.

”Kurssi toi uusia näkökulmia omaan soittoon. Erkki oli rauhallinen sekä opetti taitavasti ja selkeästi, jolloin kurssista sai todella paljon irti. Olisi kiva osallistua uudestaan vastaavalle kurssille!”
Meri Orasuo ja Maria Karppinen

”Mestarikurssi oli inspiroiva ja oli ilahduttavaa, että se järjestettiin lähiopetuksena koronatilanteesta huolimatta. On niin tärkeää saada ohjausta muiltakin kuin omalta opettajalta. Soitin kurssilla Bachia ja sain siihen sekä uusia näkökulmia että vahvistusta omaan tekemiseeni. Pidin Lahesmaan pedagogiikasta; hän on tarkka ja kannustava opettaja. On hienoja, että Akatemia järjestää opetusta muuallakin kuin Helsingissä, toivottavasti näin on jatkossakin! Järjestelyt Kuopion konservatoriolla toimivat mainiosti.” Oona Itkonen

”Erkki puhui erittäin selkeästi ja ymmärrettävästi ja oli mukava kommunikoida hänen kanssaan, oli helppo tehdä mitä hän sanoi. Opin lisää siitä, miten vasemman käden asento ja ranne ovat soittaessa” Dovas Sereckis

”On erittäin tärkeää saada mestarikurssi tänne Kuopioon myös pienille oppilaille. Omalle pojalle se antoi paljon enemmän motivaatiota harjoitteluun.” Remigijus Sereckis, Dovasin isä

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia