← Takaisin blogiin

Visiotyöskentely on käynnistynyt aloitusseminaarissa 5.11. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa

Aloitusseminaari järjestettiin yhteistyössä Kuvataidekoulutuksen visio 2030 -hankkeen sekä Taideobservatorion kanssa. Seminaari-iltapäivään osallistui yli 200 taidekoulutuksen ja -kasvatuksen alan toimijaa sekä läsnäolevina että etäyhteyksin.

Seminaarin alkuosa koostui puheenvuoroista, jotka virittivät osallistujat ajattelemaan alan tulevaisuusnäkymiä. Kahvittelutauon jälkeen pienryhmät työskentelivät tunnin verran tarkastellen koulutusjärjestelmän ekosysteemiä ja yhteistyöverkostoja sekä keskustellen ja kirjoittaen ylös koulutusjärjestelmän kehittämistarpeita. Lopuksi katkelma nuorten tanssiteoksesta Visiokartta rauhoitti kiihkeätempoisen seminaaripäivän pyhäinpäivän aatoksi. 

Seminaariosallistujat lähettivät runsaasti palautetta. Palautteista välittyy, että kokemus on ollut antoisa lähiosallistujille. Tunnelmaa kuvailtiin lämpimäksi, kannustavaksi, avoimeksi ja moniääniseksi. Etäosallistujille tunnelma välittyi – sananmukaisesti – etäisempänä eikä teknisiltä ongelmiltakaan täysin vältytty. 

”Ihmiset puhuivat vapaasti ja heidät otettiin vastaan sydämellisesti. Li’n avauspuheenvuoro loi toivoa ja olen iloinen että osallistuin. Mukaantulo jännitti sillä tulen instituutioiden ulkopuolelta. Olen inspiroitunut ja iloinen päivän annista.” 

”Puheenvuorot herättivät uskoa tulevaan. Yhdenvertaisuusajatus läpäisi kaikkien puheenvuoroja ja taiteen paikka nähtiin kiinteänä osana yhteiskuntaa, ei sen ulko- tai yläpuolella.” 

”Tapahtuma oli erittäin hyvin järjestetty ja eteni jouhevasti. Koin myös tärkeänä pienryhmätyöskentelyn etänä, jolloin kaikki halukkaat saivat äänensä kuuluviin. Aion osallistua jatkossakin ja olen pyytänyt jo muitakin alan tekijöitä mukaan.” 

Viimeisen palautteen viimeinen lause ilahduttaa suuresti: Jotta visiotyö voi muotoutua moniääniseksi ja moninäkökulmaiseksi foorumiksi performanssitaiteen, sirkuksen, tanssin ja teatterin kasvatuksen ja koulutuksen alan toimijoille, muiden kutsuminen mukaan on ensiarvoisen tärkeää. 

Kiitos alustajille ja esiintyjille, järjestäjille ja yhteistyökumppaneille, sekä osallistujille visiotyöskentelyn aloitusseminaarin onnistumisesta. 

Tulevaisuuspohdintoja esittävien taiteiden koulutuksesta

Blogissa pohditaan taidekoulutuksen tulevaisuutta asiantuntijapuheenvuorojen kautta sekä seurataan Esittävien taiteiden koulutuksen visiotyö 2030 -hankkeen etenemistä.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia