← Takaisin blogiin

Kansainvälisyys tanssitaiteen koulutusohjelmassa

Kansainvälisten yhteyksien luominen on tärkea osa koulutusohjelman toimintaa.

Opiskelija tekee kärrynpyörän Teatterikorkeakoulun torilla.
Veikko Kähkönen

Koulutusohjelmassa pidetään tärkeänä ymmärrystä siitä, että koulutus tapahtuu aina suhteessa erilaisiin kulttuureihin ja yhteiskuntiin. Siksi pyrimme tarjoamaan opiskelijoillemme näkymän tanssitaiteeseen jo lähtökohtaisesti kansainvälisenä toimintaympäristönä, ja tukemaan heidän kiinnittymistään kansainväliseen kenttään. 

Kansainvälisten yhteyksien luominen on tärkeä osa tanssitaiteen koulutusohjelman toimintaa. Teemme jatkuvaa yhteistyötä useiden eri eurooppalaisten koulutusohjelmien kanssa vaihto-opiskelun, opettajavaihdon, kansainvälisten taiteilijavierailujen ja tanssitaiteen koulutukseen liittyvän kehitystyön muodoissa.  

Vaihto-opiskelu

Vaihto-opiskelu tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kansainväliseen verkostoitumiseen ja uusiin toimintaympäristöihin tutustumiseen. Eri tavoin suuntautuneissa yhteistyökouluissa opiskelija voi syventyä valitsemiinsa taiteen erityisosa-alueisiin.  

Opettajavaihdot

Koulutusohjelmamme opettajat vierailevat säännöllisesti opettamassa Erasmus-yhteistyökouluissa. Vastavuoroisesti meillä vierailee opettajia muista yliopistoista. Opettajavaihdon tavoitteena on jakaa opetuskokemuksia, kollegiaalista tietoa ja osaamista ja sitä kautta tukea koulutusohjelman opetuksen jatkuvaa kehitystä. Samalla se laajentaa kansainvälisen opetuksen tarjontaa.   

Opettajalle oman opetuksen soveltaminen toiseen kontekstiin avaa uusia näkökulmia. Se antaa mahdollisuuden päivittää omaa opetusta sekä löytää uusia inspiraation lähteitä.  

Tanssitaiteen blogi

Tanssitaiteen blogi on perustettu alustaksi, jolla keskustella erilaisista tanssitaiteeseen ja sen tekemiseen liittyvistä kysymyksistä ja havainnoista. Blogin kirjoitusten kautta pääset tutustumaan tanssitaiteen opiskelun arkeen opiskelijoiden ja henkilökunnan näkökulmista, ja lukemaan ajoittain ilmestyviä opiskelijoiden ja opettajien haastatteluja.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia