← Takaisin blogiin

Klarinettioppilaat mestarikurssilla pohjoisessa

Muusikot soittavat kirjastossa

Lapin musiikkiopiston klarinettioppilaat pääsivät nauttimaan harvinaisesta vierailusta, kun Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opettaja ja Suomen Kansallisoopperan klarinetin äänenjohtaja Niina Selin kävi pitämässä mestarikurssin Rovaniemellä. Osallistujat olivat klarinetinsoitonopettaja Esko Parikan luokalta ja heidän ikänsä vaihteli seitsemänvuotiaasta 18-vuotiaaseen. Kurssilla oli sekä yksityis- että ryhmäopetusta ja loppukonsertti pidettiin Rovaniemen kaupunginkirjaston Soiva joulukalenteri- sarjassa klarinettiyhtyeen voimin.

”Oli ilo huomata, miten aktiivista klarinettielämä pohjoisessa on ja miten hyvä on jokaisen oppilaan perustekniikan taso sekä asenne”, summaa Selin tyytyväisenä mestarikurssin antia.

Rovaniemeläissyntyinen Niina Selin on itsekin opiston kasvatteja, Esko Parikan entinen oppilas.

***

Vierailu oli osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja suomalaisten musiikkioppilaitosten opetusyhteistyötä ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa kolmevuotista hanketta, joka käynnistyi syksyllä 2016. Hankkeen tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli, jolla pyritään madaltamaan kynnyksiä sekä rakentamaan yhteistyötä eri toimijoiden ja koulutustasojen välillä. Suomi Soimaan -blogissa kuulemme terveisiä viikonloppuvierailuilta eri puolilta Suomea.

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikkia. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia