← Takaisin blogiin

Oboetsemppejä Helsingissä!

Oboeopiskelijat seisovat luokassa tekemässä hengitysharjoituksia
Kuva: Sanna Niemikunnas

Oboistien Tsemppi-ryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa lokakuun puolivälissä 16.-17.10. Sibelius-Akatemialla.

Ryhmä koostui innokkaista oboisteista, mukana nuoria Oulusta, Kokkolasta, Riihimäeltä, Turusta ja Helsingistä.Tällä kertaa mukaan voitiin onneksi ottaa kaikki kahdeksan kiinnostunutta. Ryhmä jakaantui luontevasti kahteen osaan, nuorempiin 12-15 -vuotiaisiin sekä vanhempiin 17-20 -vuotiaisiin. Tarkoitus onkin löytää samanhenkisiä soittokavereita, jolloin soittaminen ei ole niin yksinäistä puurtamista.

Lauantaina pidettiin soittotunteja mestarikurssityyliin, jolloin oman soittotunnin lisäksi sai kuunnella myös muitten tunteja. Veera piti yhteisen tuokion lämmittelyistä ja tekniikkaharjoituksista. Kävimme yhdessä kuuntelemassa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen matinean R-talon konserttisalissa, tutustuimme Musiikkitalon Röörihuoneeseen ja muihin tiloihin. Illan päätti Vivon juhlakonsertti Musiikkitalossa. Saimme liput Suomen Oboe- ja Fagottiseura ry:n sponsoroimina. Kiitokset SOFSille!

Sunnuntain aloitimme luokkatunnilla, jolloin kaikki pääsivät soittamaan soittotunnilla soittamansa kappaleen pianistimme Ayane Matsuuran kanssa. Saimme seuraamme myös pari nuorisokoulutuksen oboeopiskelijaa.

Keskityimme sunnuntaina myös röörintekoon, joka onkin tosi tärkeä osa oboensoittoa. Ilman hyvää rööriä soitto ei suju! Röörinteon ohessa Sanna soitatti oppilailla erilaisia trioja.

Viikonloppu oli meidän opettajien mielestä antoisa ja vauhdikas. Osallistujien palautteet ovat olleet positiivisia. Oli kuulemma kiva saada uusia oppeja, tutustua uusiin ihmisiin ja päästä tutustumaan Sibelius-Akatemian hienoihin tiloihin. Vivon juhlakonsertti oli kaikkien mielestä superhieno! Kiitokset  Aamu, Alba, Kaisla, Isla, Reima, Kaisla, Senja ja Helmi osallistumisesta! Marraskuussa tavataan uudestaan.

Sanna Niemikunnas & Veera Pesu

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia