← Takaisin blogiin

Pianon inspiraatiota Mikkelissä

Pianonsoiton opetusta

Mikkelin musiikkiopiston pianisteilla oli viikonloppuna kissanpäivät! 

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia lähetti Sirkka Kärkkäisen kurssittamaan piano-oppilaitamme ja pianokollegiotamme. Teemana oli improvisaatio kappaleiden, teknisten harjoitusten ja klassisen musiikin tyylilajien pohjalta. Ensimmäisenä päivänä 20.4. lavalla ahkeroi joukko reippaita oppilaitamme, 21.4. puolestaan soittovuorossa olivat pianokollegion jäsenet. Lämmin kiitos Sirkalle kattavasta kokonaisuudesta! Jokaisen harjoituksen pedagogiset tavoitteet ja opettajan ohjeistukset yhdistyivät oivaltavasti lapsia innostaviin sovelluksiin. Erityisen vaikuttava oli Sirkan oppilaslähtöinen tyyli, joka loi luottamuksellisen ilmapiirin ja sai aremmatkin soittajat vapautumaan musisointiin.

Oli hienoa seurata, kuinka nuoret soittajamme lähtivät yleisön edessä testailemaan aivan uusia juttuja ja opetkin uskaltautuivat ulos mukavuusalueiltaan. Lattarikompit, asteikkohurjastelut ja sonaattimuodot lentelivät, ja meillä kaikilla oli niin mukavaa! Porkkana!

Mirva Helske

***

Sirkka Kärkkäisen vierailu Mikkelissä oli osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja suomalaisten musiikkioppilaitosten opetusyhteistyötä ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa kolmevuotista hanketta, joka käynnistyi syksyllä 2016. Hankkeen tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli, jolla pyritään madaltamaan kynnyksiä sekä rakentamaan yhteistyötä eri toimijoiden ja koulutustasojen välillä. Suomi Soimaan -blogissa kuulemme terveisiä viikonloppuvierailuilta eri puolilta Suomea.

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikkia. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia