← Takaisin blogiin

Pitääkö tänä päivänä pukeutua solmioon tai kravattiin tullessaan konserttiin?

Kapellimestari Gustav Kockin torvisoittokunta.
Kuva: Helsingin kaupunginmuseon kokoelma

Konserttipukeutumisen pääsääntöhän nykyään on, että tule niin arkisena tai niin juhlavana kuin haluat. Ihan arkivaatteissakin siis voi tulla vaikka suoraan töistä tai, kuten täällä meillä SibAlla, harjoitusluokasta. Ei kuitenkaan pidä jättää juhlavampaakaan asua valitsematta jos omasta mielestäsi pukeutuminen on osa konserttikokemusta ja huoliteltu ulkoasu kohottaa tunnelmaasi.

Sopivan konserttipukeutumisen valitseminen lähtee kuitenkin mielestäni siitä, ettei ajattele kategorisesti kuinka konserteissa pitäisi pukeutua vaan tapauskohtaisesti miettii kyseistä tapahtumaa: millaiseen konserttiin on menossa, mihin paikkaan ja minä vuodenaikana. Ilmastoidut konserttisalit ja vanhat kirkot voivat ulkona olevasta kesäisestä säästä huolimatta olla hyvinkin viileitä paikkoja, joten on syytä varautua niin, että vaatteita on helppo riisua tai lisätä tarpeen mukaan. Talvivaatteet puolestaan jätetään konserttisaleissa narikkaan, mutta kirkoissa usein istutaan joko takki päällä tai syliin laskostettuna, joten silläkin tavalla konserttipaikka voi ohjata pukeutumista. Tärkeintä on, että voit nauttia konsertista ilman että puristavat kengät, kutittava villapaita tai vieraalta tuntuva kravatti vievät huomiosi musiikista. Pukeutumiseen liittyvät myös hajusteet, joiden käyttöä yleisötilaisuuksissa tulisi aina miettiä ja käyttää maltillisesti tai ei ollenkaan.

Nina Lackman, Sibelius-Akatemian orkesteritoimintapäällikkö

Näin selviät nykytaiteesta

Blogissa Taideyliopiston asiantuntijat vastaavat mieltä askarruttaviin nykytaiteen kysymyksiin.

Onko mielessäsi kysymys, mitä haluaisit kysyä? Lähetä ehdotuksesi: viestinta(at)uniarts.fi (laita otsikkokenttään: Nykytaidekysymys).

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia