Seminaarin satoa
Verkkoseminaarimme sai huiman suosion; linjoille kuulijoita kertyi yli 150.
Mitä on luova asiantuntijuus? Miten taiteilijan asiantuntijuutta voi hyödyntää organisaatioissa? Millaista yritysten ja taiteilijoiden yhteistyö voi olla? Vastauksia näihin sekä myös muihin kysymyksiin haimme Luova tulevaisuus – Taide ja luovuus yritysten kehittämistyössä – verkkoseminaarissamme maaliskuussa.
Seminaarissa kuultiin puheenvuoroja sekä yrittäjä- että taiteilijanäkökulmasta. Keynote puheenvuoron piti tietojohtamisen professori Pirjo Ståhle, jonka ajatuksia kommentoi moniyrittäjä Tero Luoma. Esimerkkejä jo tehdyistä yhteistöistä sekä yritysten että taitelijoiden näkökulmasta tilaisuuteen toi läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi. Lisäksi tutustuttiin Etelä-Pohjanmaalla tehtyihin moniaistisiin ruokaelämyksiin ravintoloitsija Jani Unkerin ja äänisuunnittelija Sami Silénin johdolla. Kuvataiteilija Tero Annanolli toi oman näkemyksensä tilaisuuteen ja kertoi, miten luovuudesta saadaan käyttövoimaa organisaation kehittämiseen.
Verkkoseminaarimme sai huiman suosion; mukaan ilmoittautuneita oli yli kaksisataa ja linjoille kuulijoita kertyi yli 150. Kaksi viikkoa verkossa saatavilla ollutta seminaarin tallennetta katsottiin noin 160 kertaa. Näiden lukujen perusteella voidaan todeta, että asia on kiinnostava sekä taiteilijakentällä että myös yritystasolla. Työmme on kuitenkin vasta alkutekijöissään ja tästä on hyvä jatkaa. Hankkeen seuraavassa vaiheessa pilotoimme taiteilijan asiantuntijuutta yrityksissä.
Seminaari järjestettiin yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön alueellisen kehittämämistehtävän Kulttuuripaikan ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.
Luova tulevaisuus
Yhteiskunnan eri osa-alueiden viheliäisiäkin haasteita voidaan ratkoa luovan ajattelun ja taiteellisen asiantuntijuuden keinoin. Blogin kautta pääset seuraamaan Taideyliopiston Seinäjoen yksikön hankkeita, jotka keskittyvät taiteellisen asiantuntijuuden mahdollisuuksiin. Uusimpana koulujen ruokahävikkiä, etenkin lautashävikkiä, ratkotaan taiteelllisen asianntuntijuuden keinon Nahitsuneet naatit – koulujen ruokahävikki pienemmäksi -hankkeessa. Aikaisemmin blogissa seurattiin, nyt jo päättyneiden, hankkeiden TYVI – Taiteen ja yritystoiminnan välinen yhteistyö uuden liiketoiminnan mahdollistajana ja sen jatkohankkeen ”Luova ajattelu ja taiteellinen asiantuntijuus elinkeinoelämän haasteita ratkomassa” toimenpiteitä.
Uusimmat julkaisut
-
Siili Solutionissa pilotoitiin taiteellista asiantuntijuutta
-
Aalto-keskuksen ideointityössä hyödynnettiin taiteilijan asiantuntijuutta
Seuraa blogia