← Takaisin blogiin

Siivet harrastuksille – Ohjaajien kirjoituksia työstään

Kirjoitukset avaavat monipuolisesti eri alojen harrastustoimintaa.

Siivet harrastuksille – Ohjaajien kirjoituksia työstään julkaisu kertoo harrastamisen ilosta ja innosta sekä siitä, miten ohjaajat tukevat ja rakentavat siltaa mielekkääseen ja innostavaan harrastustoimintaan. Kirja koostuu harrastustoiminnan ohjaajien omista kirjoituksista, joissa he kertovat keskeisistä toimintatavoistaan ja työskentelystään. Kirjoitukset avaavat monipuolisesti eri alojen harrastustoimintaa. Kirja kertoo myös konkreettisilla tavoilla siitä, miten harrastamisen ilo syntyy yhdessä ja miten ohjaaja pystyy toiminnallaan tukemaan jokaisen lapsen ja nuoren osallisuutta ja onnistumisen elämyksiä.

Julkaisu on toteutettu osana Harrastamisen Suomen mallin valtakunnallista kehittämistoimintaa, jonka tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Tämän kirjan artikkeleissa keskeisinä teemoina ovat harrastustoiminnan innostavat työtavat ja laadun
kehittäminen sekä yhteistyön edistäminen niin paikallisten kuin valtakunnallisten toimijoiden välillä.

Suomen harrastamisen mallin kehittämishankkeessa – Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa koordinoijana on toiminut Taideyliopiston Avoin kampus. Kehittämishankkeen yhteistyökumppaneina ovat olleet Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio, Olympiakomitea sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Koulutuksen rahoittajana on Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Siivet harrastuksille – Ohjaajien kirjoituksia työstään
Toimittaneet: Inkeri Ruokonen, Sirke Pekkilä, Sunna Maijala
ISBN 978-952-353-462-9 (painettu)
ISBN 978-952-353-463-6 (pdf)
Taideyliopisto, Helsinki 2024

Lue kirja avoimena julkaisuna Taideyliopiston sähköisessä julkaisuarkistossa

Osta kirja verkkokaupasta

Tekstejä taiteista

Monimuotoinen julkaisutoimintamme käsittelee esittävän taiteen, kuvataiteen, musiikin, tutkimuksen ja taiteellisen tutkimuksen kysymyksiä. Tästä blogista voit lukea julkaisutoimintamme kuulumisia. Lisätietoa julkaisujen saatavuudesta löydät Taideyliopiston Julkaisut-sivulta.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia