← Takaisin blogiin

Taiteellisen asiantuntijuuden mahdollisuudet

Hankkeen päätösseminaarissa puhetta taiteellisesta asiantuntijuudesta ja sen mahdollisuuksista.

Luova ajattelu ja taiteellinen asiantuntijuus elinkeinoelämän haasteita ratkomassa -hanke on tulossa päätökseen. Hankkeen loppuseminaari, Luova tulevaisuus – taiteellisen asiantuntijuuden mahdollisuudet, pidettiin 22.5.2024 Seinäjoella Framilla yhteistyössä Turun yliopiston kanssa. Tilaisuudessa kerrattiin hankkeen toimenpiteitä, tuloksia ja keskusteltiin taiteellisesta asiantuntijuudesta ja mitä sillä on tarjottavanaan. 

Milton Networksin Max Mickelsson kertoi puheenvuorossaan siitä, mitä tapoja on törmäyttää taidetta ja bisnestä, ja mitä hyötyä siitä on?  Puheenvuorossa huomioitiin erilaisia tapoja, joilla yrityksen voivat hyödyntää taidetta.  

Max Mickelssson toi seminaariin elinkeinoelämän näkemyksiä taiteelliseen asiantuntijuuteen. KUVA: Krista Luoma

Taiteilija Marja-Riitta Vuorela ja Siili Solutionsin Seinäjoen yksikön site lead Petri Välimäki kertoivat hankkeen aikana tehdystä pilotista, jossa taiteilija oli asiantuntijaroolissa yrityksessä. Lue lisää asiaan syventyvästä blogipostauksesta.

Asiantuntija Jenni Latva haastatteli taitelija Marja-Riitta Vuorelaa ja Siili Solutionsin site lead Petri Välimäkeä. KUVA: Krista Luoma


Näkökulman taiteilijakentältä tilaisuuteen toi taiteilija, kouluttaja Antti Hintsa. Hän pohti omassa puheenvuorossaan sitä, mitä taiteilija voi antaa yritykselle. Hän avasi kysymystä laajasti oman tekemisensä kautta.

Taiteilija Antti Hintsalla on paljon kokemusta työskentelystä yritysten parissa. KUVA: Krista Luoma

Itse seminaarissa hyödynnettiin myös taiteilijan asiantuntemusta, kun taiteilija Hilla Hautanen ja ruokavaikuttaja Nanna Rintala olivat suunnitelleen seminaarin aluksi lounastyöpajan, jossa kukin sai tehdä itselleen oman syötävän taideteoksensa. Taiteilija Hautanen myös laittoi seminaarin kahvitarjottavat esille erittäin luovalla ja taiteellisella tavalla.

Ruokavaikuttaja Nanna Rintala oli suunnittelemassa ja toteuttamassa seminaarin tarjottavia. KUVA: Krista Luoma
Taiteilija Hilla Hautasen asiantuntijuutta hyödynnettiin seminaaritarjottavissa. KUVA: Krista Luoma

Viemisiksi kotiin seminaariväki sai viedä hankkeen aikana toteutetun julkaisun, joka avaa taiteellisen asiantuntijuuden käsitettä. Se on vapaasti saatavilla Taideyliopiston julkaisuarkistosta.

Hankkeen tiimoilta toteutettu julkaisu on saatavissa Taideyliopiston sähköisestä julkaisuarkistosta. KUVA: Krista Luoma

Taideyliopiston Seinäjoen yksikön Luova ajattelu ja taiteellinen asiantuntijuus elinkeinoelämän haasteita ratkomassa -hanke toteutettiin ajalla 06/22-06/24, ja sen mahdollisti Seinäjoen yliopistokeskus ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. 

Luova tulevaisuus

Yhteiskunnan eri osa-alueiden viheliäisiäkin haasteita voidaan ratkoa luovan ajattelun ja taiteellisen asiantuntijuuden keinoin. Blogin kautta pääset seuraamaan Taideyliopiston Seinäjoen yksikön hankkeita, jotka keskittyvät taiteellisen asiantuntijuuden mahdollisuuksiin. Uusimpana koulujen ruokahävikkiä, etenkin lautashävikkiä, ratkotaan taiteelllisen asianntuntijuuden keinon Nahitsuneet naatit –  koulujen ruokahävikki pienemmäksi -hankkeessa. Aikaisemmin blogissa seurattiin, nyt jo päättyneiden, hankkeiden TYVI – Taiteen ja yritystoiminnan välinen yhteistyö uuden liiketoiminnan mahdollistajana ja sen jatkohankkeen ”Luova ajattelu ja taiteellinen asiantuntijuus elinkeinoelämän haasteita ratkomassa” toimenpiteitä. 

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia