← Takaisin blogiin

Tanssitaide, luokka ja ruumiillisuus – kirjoituksia yhteiskuntaluokasta ja taidetyöstä 

Verkkojulkaisu, joka käsittelee luokkaisuuden läsnäoloa taiteen kentällä on ilmestynyt.

Halkoo-esitys 2022. Kuva: Juhani Haukka

Tanssitaide, luokka ja ruumiillisuus– kirjoituksia yhteiskuntaluokasta ja taidetyöstä ilmestyy osana Teatterikorkeakoulun julkaisusarjaa.  Se on suomenkielinen verkkojulkaisu, joka käsittelee luokkaisuuden läsnäoloa taiteen kentällä ja pyrkii tarjoamaan ehdotuksia moninaisten luokkataustojen huomioimiseen taideprosesseissa sekä -kasvatuksessa ja -koulutuksessa.

Julkaisu ammentaa Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hankkeessa tehdyistä havainnoista sekä eri alojen luokkatutkimuksesta. Tekstit lähestyvät aihetta siis sekä kokemusten reflektoinnin että teoreettisen tiedon kautta.

Tanssitaide, luokka ja ruumiillisuusteoksen ovat toimittaneet Elsa Heikkilä, Laura Lehtinen ja Soile Lahdenperä.

Julkaisun kirjoittajat: Riina Hannuksela, Elsa Heikkilä, Soili Huhtakallio, Virpi Juntti, Heli Keskikallio, Soile Lahdenperä, Laura Lehtinen, Aliina Lindroos, Anni Puuperä, Taija Roiha, Lotta Suomi, Virva Talonen ja Sanna Tirkkonen

Julkaisun toteuttamista ovat tukeneet: Koneen säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen koulutusohjelma sekä tanssijantaiteen ja tanssinopettajan maisteriohjelmat.

Lue teos verkossa

Tanssitaide, luokka ja ruumiillisuus – kirjoituksia yhteiskuntaluokasta ja taidetyöstä
Elsa Heikkilä, Soile Lahdenperä, Laura Lehtinen (toim.)
Teatterikorkeakoulun julkaisusarja 78.
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, 2023
ISBN: 978-952-353-067-6
ISSN: 2242-6507

Tutustu muihin julkaisusarjan teoksiin

Tekstejä taiteista

Monimuotoinen julkaisutoimintamme käsittelee esittävän taiteen, kuvataiteen, musiikin, tutkimuksen ja taiteellisen tutkimuksen kysymyksiä. Tästä blogista voit lukea julkaisutoimintamme kuulumisia. Lisätietoa julkaisujen saatavuudesta löydät Taideyliopiston Julkaisut-sivulta.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia