← Takaisin blogiin

Uraseurantakysely auttaa varmistamaan koulutuksemme laadun

Taideyliopiston koulutuksen vararehtori Tapio Kujala kannustaa alumneja vastaamaan uraseurantakyselyyn, joka tuottaa tietoa valmistuneiden työmarkkinatilanteesta, kokemuksista työelämästä ja tutkintojen työelämärelevanssista.

Kuva: Petri Summanen

Hei alumni,

olet tärkeä osa Taideyliopiston tarinaa, ja nyt me tarvitsemme apuasi! Tänä syksynä keräämme urapalautetta vuonna 2019 valmistuneilta maistereilta ja vuonna 2021 valmistuneilta tohtoreilta.

Kyselyyn vastaaminen on tärkeää, sillä se auttaa meitä jatkuvasti kehittämään ja vahvistamaan koulutuksemme laatua, mikä puolestaan vaikuttaa myös saamaamme rahoitukseen. Kyselyn avulla saamme myös laajan kuvan työmarkkinoista ja työelämän osaamistarpeista.

Viime vuoden kyselystä muun muassa selvisi, että työelämätaidot, joiden kehittämiseen yliopistossa tulisi kiinnittää enemmän huomiota ovat organisointi- ja koordinointitaidot, neuvottelutaidot, ja stressinsietokyky. Maisterialumnit nostivat lisäksi esille ongelmanratkaisutaidot. Tohtorialumnien mukaan muita tärkeitä työelämätaitoja ovat kielitaito sekä toimiminen monikulttuurisessa ympäristössä. Lue lisää viime vuoden opiskelija- ja alumnikyselyjen tuloksista.

Vastauksilla merkitystä yliopiston rahoitukseen

Maisterien uraseurantakysely on sidottu opetus- ja kulttuuriministeriön määrittelemään yliopistojen rahoitusmalliin. Tämä tarkoittaa sitä, että Taideyliopiston saama rahoitus perustuu osin siihen, miten hyvin pystymme osoittamaan, että koulutuksemme johtaa opiskelijoiden menestykseen taiteilijoina työelämässä. Tämän vuoksi vastauksesi uraseurantakyselyssä on siis korvaamaton niin meille kuin tuleville opiskelijoille.

Mitä enemmän vastauksia saamme, sitä paremmin voimme kehittää koulutusta ja tarjota parempia mahdollisuuksia uusille opiskelijoille.

Kiitän jo etukäteen ajastasi ja tuestasi!

Tapio Kujala
Taideyliopiston koulutuksen vararehtori

Puheenvuoroja taiteesta ja yhteiskunnasta

Tässä blogissa yhteisömme jäsenet nostavat esiin ajankohtaisia aiheita taidekentältä ja yhteiskunnasta.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia