← Takaisin blogiin

Viikon Alumni Oopperalaulaja Hedvig Paulig: Elämä on kuljettanut oikeille poluille

Hedvig Paulig opiskeli muutaman vuoden valtiotieteitä suorittaen aineesta kandidaatin tutkinnon, kunnes laulaminen vei voiton ja hän hakeutui opiskelemaan musiikkia ammatikseen.

Hedvig Paulig

Teksti: Johanna Isokoski

”Laulaminen on aina ollut unelmani. Muistan edellleen miltei sanasta sanaan opintojeni alkuvaiheessa saamaani positiivista palautetta. Sillä oli suuri merkitys, että uskalsin lähteä tavoittelemaan unelmaani laulamisesta”, Hedvig kertoo.

Hedvig on laulanut uralla monipuolisesti kaikenlaista ohjelmistoa; oopperaa, kirkkomusiikkia ja liediä. Hän kertoo ottaneensa uralla eteen tulevat tehtävät vastaan innostuneesti. Työtehtävien erilaisuus on vaihdellut kausittain, alusta asti mukana ovat olleet liedin ja oratorion tekeminen. Liedin saralla tapahtui yksi Hedvigin uran isommista käännekohdista, kansainvälisen Sibelius- laulukilpailun voitto vuonna 2011.

”Olen aina tykännyt tehdä monipuolisesti kaikkea. Innostus ja kiinnostus musiikkiin kantavat vuodesta toiseen. Elämä on ikään kuin kuljettanut uraani oikeille poluille ja minulle tarjoutuneet työtehtävät ovat olleet mielenkiintoisia ja mielekkäitä.”

Uran myötä kokemus on tuonut lisää itsevarmuutta ja luottoa siihen, että karisma kantaa– kuten esimerkiksi heittäytymiseen kevyen musiikin keikoilla, joissa Hedvig nauttii erityisesti läsnäolosta ja vuorovaikutuksesta yleisön kanssa.

”Viime aikoina olen tehnyt muutamia lastenoopperoita, ja niiden myötä erikoistunut eläinrooleihin. Uudet produktiot ja työtehtävät ovat aina mahdollisuus oppia uutta; kuten vaikka kuinka energistä koiran liikekieli tulee ollakaan näyttääksen uskottavalta”, Hedvig nauraa.

Lähimmäksi sydäntä ovat vuosien varrella muodostuneet kuitenkin isojen kirkkomusiikkiteosten laulaminen.

”Tällainen on esimerkiksi yksi lempiteokseni Mendelssohnin Elias-oratorio, johon pariin aina mieluusti palaan. Se on niin uskomattoman kaunista musiikkia.”

Laulajan uran haasteet ja inspiraation säilyttäminen

Laulajan ura tuo mukanaan alaan kuuluvia erityispiirteitä, jotka on pakko hyväksyä. Tällaisia ovat Hedvigin mukaan mm. tottuminen työn kausittaiseen luonteeseen ja kritiikin vastaanottamiseen. Täytyy oppia erottamaan lauluinstrumenttiin liittyvä palaute, sekä positiivinen että rakentava, omasta persoonastaan. Hän lisäisi laulutaiteen opintoihin työhön liittyvää henkistä valmennusta ja työelämään valmistautumista.

Vapaa-aikanaan, työn vastapainoksi, Hedvig rentoutuu rakkaiden harrastustensa ruoanlaiton ja puutarhanhoidon parissa. Hän inspiroituu myös 1950- ja -60 -lukujen elokuvista. Muutoin työhön energiaa antavat positiivinen asenne, innostuminen asioista ja rakkaus musiikkia kohtaan.

”Olen aina kuin aurinko sen jälkeen, kun ehdin ja pääsen harjoittelemaan jotain uutta, se on vain niin mahtavaa!”

Johanna Isokoski poseeraa kameralle

Kirjoittaja on Sibelius-Akatemian opiskelija ja mukana alumnimentorointiohjelmassa.
Lisätietoja Sibelius-Akatemian alumnitoiminnasta

Ohjelmassa mukana olevat aktorit ovat kirjoittaneet omista mentoreistaan uraan liittyviä tarinoita, joita saamme lukea kevään aikana perjantaisin Kuulolla-blogissa.

Kuulolla

Tässä blogissa kerromme sanoin ja kuvin siitä, mitä tapahtuu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian luokkahuoneissa ja käytävillä, arjessa ja juhlassa, ehkäpä joskus jopa konserttilavan takana! Tapaamme ajankohtaisia ihmisiä, jotka kertovat siitä, mitä juuri nyt on meneillään. 

Latest posts

Seuraa blogia