← Takaisin blogiin

Haastattelussa Kaija Kangas

Kuuntele Teatterikorkeakoulussa pitkään vaikuttaneen näyttelijä-teatteripedagogin haastattelu.

Tässä elämäkerta-aarteessa näyttelijä-teatteripedagogi Kaija Kangas kertoo elämänvaiheistaan lapsuudesta monipuolisen työuran kautta eläkepäiviinsä. Haastattelu pitää sisällään ainutlaatuista lähiteatterihistoriaa muun muassa Teatterikoulusta, jossa Kaija opiskeli vuosina 1974-1978 ja Teatterikorkeakoulusta, jossa hän toimi ensin näyttelijäntaiteen, sitten teatteripedagogiikan lehtorina, yhteensä yli 20 vuotta. 

Lisäksi kuulemme Hyppäävä hiiri -esityksen reiteistä, Kaijan ensimmäisestä roolista anarkistisena Rolle-poikana, epäonnisesta paimenretkestä Kotanevalla, sekä huimista matkoista Udmurtiaan, Vietnamiin ja Nepaliin Himalajan korkeuksiin.  

Kaija kertoo myös, missä työpaikassa hän “löysi sielunsa yhdistyvän työhönsä”. “Sen vaan tuntee kun se yhteys syntyy… että tässä mä oon. Tässä on myös se mun isompi itse, jonka tarinaa en edes tunne vielä.” 

Kaija 1970-, 2000-, ja 2020-luvuilla

Haastattelut ja niiden editoinnin on toteuttanut Mirjami Heikkinen, jonka opettajana Kaija toimi Tanssi- ja teatteripedagogiikan laitoksella Teatterikorkeakoulussa 2010-luvun alussa. Äänitteen kesto on 1,5 tuntia, ja siinä kuullaan Arvo Pärtin ja Jefferson Airplanen musiikkia. Haastattelut on äänitetty Kaijan kotona Vuosaaren Aurinkolahdessa vuosina 2017-2019. 

Kaija Kangas Teatteri Feeniksin esityksessä Hyppäävä hiiri

Taideyliopiston alumniblogi

Alumnimme ovat äänessä tässä blogissa ja tuovat uusia tuulahduksia taiteen työkentiltä.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia