← Takaisin blogiin

Julkaisuarkisto Taju on julkaistu

Taideyliopiston uusi julkaisuarkisto Taju on julkaistu 9.2.2021, ja se korvaa Taideyliopiston käytössä Heldan ja Dorian. 

Tajuun tallennetaan Taideyliopistossa tuotettua aineistoa kuten väitöksiä, opinnäytetöitä, taiteellista tutkimusta, tieteellisten artikkeleiden rinnakkaistallenteita, julkaisusarjoja, oppimateriaaleja sekä digitoituja nuotteja, äänitteitä ja konserttitallenteita. Taju on saavutettavissa osoitteessa taju.uniarts.fi

Tajuun on siirretty kirjaston aiemmin Heldassa ja Doriassa olleet kokoelmat. Heldasta siirrettiin Taideyliopiston opinnäytteiden kirjallisia osuuksia, julkaisusarjoja ym. tieteellispainotteista kirjallista aineistoa. Doriasta puolestaan siirrettiin Sibelius-Akatemian kirjaston digitoituja musiikkiaineistoja. Heldasta ja Doriasta siirrettyjen aineistojen pysyvät linkit (URN-tunnukset) uudelleenohjautuvat nyt Tajuun.

Pääsyrajoitettujen aineistojen saatavuus taideyliopistolaisille paranee Uniarts-tunnistautumisen käyttöönoton myötä. Tajussa on esimerkiksi suuri määrä Sibelius-Akatemian konserttitallenteita 1960-luvulta alkaen. Nämä ovat aiemmin olleet kuunneltavissa vain Sibelius-Akatemian kirjaston Doria-päätteeltä. Näitä siirretään vähitellen kokoelmaan ”Äänitteet (vaatii uniarts-kirjautumisen)”, minkä jälkeen niitä voi kuunnella Tajussa kirjautumalla Uniarts-tunnuksin.

Myös kokoelmarakennetta on yksinkertaistettu, joten esimerkiksi kaikki kirjalliset opinnäytteet (myös Acta Scenica -sarja) löytyvät nyt yhdestä kokoelmasta. Tajussa tietyn oppiaineen opinnäytteet tai tietyn julkaisusarjan osat löytyvät helpoimmin oikean palstan aineistorajauksia käyttämällä.

Kaikki Tajun aineistot ovat haettavissa myös kirjaston hakupalvelu Arscan kautta.

Lisätietoja:

Erkki Nurmi, erkki.nurmi@uniarts.fi

Tekstejä taiteista

Monimuotoinen julkaisutoimintamme käsittelee esittävän taiteen, kuvataiteen, musiikin, tutkimuksen ja taiteellisen tutkimuksen kysymyksiä. Tästä blogista voit lukea julkaisutoimintamme kuulumisia. Lisätietoa julkaisujen saatavuudesta löydät Taideyliopiston Julkaisut-sivulta.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia