!

Blogi on arkistoitu eikä sitä enää päivitetä.

Heidi Partti

Heidi Partti on tutkija, muusikko ja musiikkikasvattaja. Hän on koulutukseltaan musiikin tohtori ja soveltavan musiikkipsykologian maisteri. Heidi matkustelee työkseen ja huvikseen, juoksee vuodessa yhden tossuparin puhki ja suhtautuu intohimoisesti espresson nauttimiseen.

Tietoa blogista
Heidi Partti kahvikuppi kädessään.

Uusimmat

Näytä: Kaikki
  • Onnea Muka 60v. – onnea kokonaisvaltainen sivistys!

    Satavuotiaan itsenäisen Suomen juhlavuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun Sibelius-Akatemiaan perustettiin oma osastonsa, jonka tehtävänä oli kouluttaa musiikkikasvattajia erityisesti koulujen musiikinopetuksen tarpeisiin.

  • Musiikinopetuksen avainkysymys ei ole mitä, vaan miten opetetaan

    Musiikinopetuksen tärkeimmät kysymykset eivät liity repertuaarivalintoihin vaan siihen, miten musiikkia opetetaan.

  • Säveltäjyyden jäljillä

    Havahduin säveltämisen opetuksen vähäisyyteen omassa elämässäni valmistellessani väitöskirjaani, jonka aiheena oli digitaaliteknologian mukanaan tuomat muutokset musiikin tekemisessä, oppimisessa ja opetuksessa.

  • Mitä siitä kertoisin, kysyjille vastaisin?

    Lauluntekijä Jukka Kuoppamäki pohtii Sininen ja valkoinen -laulussaan, mitä kertoa kysyjälle kotimaastaan. Tulisiko mainita maaseudun köyhyys vai painottaa vaurauden merkkejä? Lauluntekijä päätyy siihen, johon useimmat meistä: luonnonkauneuden ylistykseen.

  • Koulun musiikinopetus on arvovalinta

    Voidaan hyvällä syyllä kysyä, kuka lapsille avaa portin musiikilliseen luovuuteen, jos vajaa seitsemäsosa opettajista on itse saanut siihen mahdollisuuden?

  • Tasa-arvo – jos se ei ole mahdollista, miksi edes vaivautua?

    Mistä me puhumme kun puhumme tasa-arvosta?

  • Mummoni kielletyt laulut

    Kenellä on oikeus kulttuuriin? Voiko kansakunta olla vahva vain, jos se tekee pesäeron ”vääriin aineksiin”? Kuinka kulttuuri-ilmaisujen moninaisuuden turvaaminen liittyy köyhyyden poistamiseen?

  • Koulutus tarjoaa vastalääkkeen tunneorgioihin

    Nyt meni hermo! Tutkijan hurja ehdotus: epistemologia ja kriittinen reflektio vastalääkkeeksi tunneorgioihin?

  • Tässä voi tuunata miniroskiksen

    Paluumuuttaja yllättyy tunteistaan. Jälleen kerran taide auttaa.

  • Terveisiä marginaalista

    ”Usein yhteiskunnallinen kehitys lähtee pienestä vastaliikkeestä kohti suurta muutosta”, kirjoittaa vieraileva bloggari, tutkijakollegani Tuulikki Laes.

  • Kuinka voin auttaa?

    Aiheena aktivismi: taiteella vaikuttaminen. Aloitan siteeraamalla itseäni viisaampia ja päädyn visioimaan parempaa maailmaa.

  • Riskin ottamatta jättäminenkin on riski

    Milloin viimeksi sinä otit riskin? Miltä riskinotto näyttää työssäsi tai opinnoissasi, taiteessasi tai ihmissuhteissasi?

  • Glögiä ja Bollywoodia kampuksella: Kohti kansainvälistä yliopistoa

    Uuden vuoden kynnyksellä ehdotan, että ulkomaanvaihdosta tehdään pakollinen osa Taideyliopiston opintoja. Valmistaakseni tien manifestilleni, paljastan ensin noloimman monikulttuurisuusmokani.

  • Mitä tytöt haluavat? Eli miksi muutokseen tarvitaan ensimmäinen seuraaja

    Ulkona on vielä hämärää, kun juon päivän ensimmäistä teekupillista. Kello 6.45 istumme jo kollegan kanssa taksin takapenkillä, hurjassa kiidossa halki heräävän Kathmandun. Reilun puolen tunnin ajomatkan jälkeen vehreiden kukkuloiden keskellä kohoaa uuden näköinen koulu. On lauantaiaamu, kello 7.30. Alkamassa on musiikintunti.

  • Mind the gap! Tiede, taide ja maailmanparannus

    ”Mitä teet työksesi?” kysyy englantilaismies illalliskutsuilla Lounais-Lontoossa.

Tietoa blogista

Heidi Partti on tutkija, muusikko ja musiikkikasvattaja. Hän on koulutukseltaan musiikin tohtori ja soveltavan musiikkipsykologian maisteri. Heidi matkustelee työkseen ja huvikseen, juoksee vuodessa yhden tossuparin puhki ja suhtautuu intohimoisesti espresson nauttimiseen.

Kirjoittajat