← Takaisin blogiin

Miksi promootioon kannattaa osallistua?

Nyt jos koskaan meidän kannattaa pitää meteliä itsestämme, kirjoittaa Teatterikorkeakoulun varadekaani Ville Sandqvist.

Photo: Petri Summanen

Taideyliopiston maisteri- ja tohtoripromootio järjestetään 16.–18. elokuuta 2024. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä ja jatkuu vielä toukokuun loppuun saakka. Juhlaan voivat osallistua kaikki Teatterikorkeakoulusta valmistuneet maisterit ja tohtorit – myös tänä keväänä valmistuvat. 

Miksi juhlaan sitten kannattaa osallistua?

Promootio on yliopistoyhteisömme suurin juhla, johon on mahdollisuus osallistua vain kerran kuudessa vuodessa. Promootiossa juhlitaan taidetta, sen koulutusta ja tutkimusta, joista olemme ylpeitä ja joiden haluamme näkyvän ja kuuluvan yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa. Näinä haastavina aikoinakin – tai etenkin juuri nyt – meidän täytyy pitää meteliä itsestämme. 

Olemme yliopistona vielä nuori, mutta promootiojuhlallisuudet yhdistävät meidät akateemisiin perinteisiin ja omaa yliopistoamme laajempaan akateemiseen yhteisöön.

Promootio sisältää muun muassa Taiteen juhlan, promootioaktin, kulkueen, ekumeenisen Riemujuhlan, Ilon juhlan, illallisen sekä ylioppilaskunnan järjestämän huviretken. Saattaa kuulostaa pönötykseltä, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Promootiotoimikunnan jäsenenä olen yhdessä muiden kanssa pyrkinyt pitämään huolen siitä, että ohjelma näyttää meiltä. Kuten taideoppilaitokselle kuuluu, lisäämme perinteisiin oman twistimme. 

Aion itse promovoitua elokuun juhlallisuuksissa – 11 vuotta väitökseni jälkeen. Liity seuraan ja ilmoittaudu promootioon.

Lisätietoa promootiosta saat promootion verkkosivuilta tai suoraan minulta. 

Ville Sandqvist
varadekaani, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Puheenvuoroja taiteesta ja yhteiskunnasta

Tässä blogissa yhteisömme jäsenet nostavat esiin ajankohtaisia aiheita taidekentältä ja yhteiskunnasta.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia