← Takaisin blogiin

Moi, missä jatkot?

Kuva taiteilijan työhuoneelta. Lattialla on lukuisia maalipurkkeja, maalattuja kuvioita ja väritestien näköisiä läikkiä sekä geometrinen, keltainen litteä patsas.
Emma Jääskeläinen Pikku ankanpoikaset matkalla maalaamaan

Mihin avajaisten jälkeen, käydäänkö syömässä yksin vai yhdessä?
Pitäisi varmaan ensin miettiä etkoja ja sitä näyttelyä, tai niitä teoksia,mutta syystä tai toisesta päässä pyörii MITÄS SITTEN. Ja pyörii se syystäkin: taiteen tekeminen ei suurimman osan kohdalla pääty kuvan kevääseen. Yritykset nykytaiteilijana toki voi päättyä, mutta on yhtä kunniallista olla pelkkä taiteilija ilman nyky-liitettä.

Pohdin blogissa mitä on ennen kk18, mitä sen aikana ja mitä jää käteen kuvan kevään jälkeen. Mitä se näyttely on tekevinään ja mitä se tekee. Mikä on kuvankevät-näyttelyn merkitys tässä maailmassa, mitä se tekee tälle maailmalle ja maailmankuvalle, miten? (ei kieli poskessa)
Teoksiin liittyvää pohdintaa esitän ehkä enemmän kuvien muodossa, ja sanallisessa silloin kun uskallan.

No, Missä jatkot?
Hätkähdin viikko sitten sen hetken kuumottavimpaan kysymykseen. Ennen sitä kysymys oli ollut missä lisätila? (Amos Anderssonilla) ja sen jälkeen Missä eka blogipostaus?
Ensin kaverit kuumotti vlogii, sit mutsi kuumotti blogii ja nyt heräsin siihen kun koulu kuumottaa ensimmäistä postausta. Ois myös vähän kuiva läppä jättää blogipostausten määrä nollaan.
Kun mietin: mitä kertoisin? huomaan kurkkivani samoihin rulliin, kuin muussakin itseisarvoisessa toiminnassa: Mikä oikeestaan on tän homman pointti? tehdäänkö tätä itelle vai muille? toiset ehkä enemmän itelle ja toiset ehkä enemmän muille, kumpi niistä kiinnostaa?
Merkitseekö täällä teoxet vai se teosten ja tekijöiden ympärillä pyörivä läyhä ja leletys.

On kiinnostavaa, kuinka paljon tähän näyttelyyn liittyy oheistäyttöä, -toimintaa ja lisäkettä. Toisaalta, kun muistelen tammikuussa koululla luennoimassa käyneen Adam Szymczykin esittelyä Documentasta ja sen oheistoiminnasta, on aika itsekeskeistä nähdä kuvan kevään mediamässäilyä edes kovinkaan merkittävänä.

Kun keksin(me) otsikon tälle blogautukselle, jatkopaikasta ei ollut tietoa. Kirjoittamisen aikana paikka selvisi, vaan tekstiä lopetellessa jatkopaikka on taas tiedon tuolla puolen.
Vissiin koululla.
Läpäl
-Lasse

Kirjoittaja: Lasse Juuti
maalaustaiteen opiskelija
Kirjallista reflektointia itsestä osallistujana ja teoksien tekijänä, sekä kuvailua miten prosessi etenee ja miten näyttely ripustuu.

Asiasanat: #Blogi #Installaatio #KuvanKevät #Kuvataide #Kuvataideakatemia #Lopputyö #Lopputyönäyttely #Maalaustaide #Taide #Taidettatuoreimmillaan

Kuvan Kevät -blogi

Kuvan Kevät -blogissa pääset seuraamaan Kuvataideakatemian maisterinäyttelyyn valmistautuvien opiskelijoiden ajatuksia ja elämää. Blogiin kirjoittavat vuonna 2020 maisteriopiskelijat Eva Lamppu ja Val Smets.

Kuvan Kevät -maisterinäyttelyyn osallistuu pian valmistuvia taiteilijoita Kuvataideakatemian kaikilta opetusalueilta (maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet).

Kevään poikkeustilanteen vuoksi Kuvan Kevät on siirretty syksylle 2020 (10.10.-8.11.2020).

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia