← Takaisin blogiin

Taiteilijan äänellä, käden kertomana

Kuusi esseetä taiteesta, taiteen opettamisesta ja taiteellisesta tutkimuksesta.

Jaana Erkkilä-Hillin kirja Taiteilijan äänellä, käden kertomana sisältää kuusi esseetä taiteesta, taiteen opettamisesta ja taiteellisesta tutkimuksesta.

Kirjoittaja pyrkii avaamaan taiteellista ajattelua ja tutkimusta tavalla, joka toivottavasti kutsuu keskusteluun paitsi taidemaailman ammattilaisia myös monialaista tutkimusyhteisöä ja asiasta muuten kiinnostuneita. Taiteellinen ajattelu ja tutkimus perustuvat taiteelliselle toiminnalle, siis työlle. Taide on työtä, mutta se on luonteeltaan ja tavoitteiltaan hyvin erilaista työtä kuin mikä muu tahansa työ. Tämän toteaminen ei ole elitismiä, vaan realismia.

Taiteen merkitys elämän jäsentämisessä, yhteisten ja yksityisten kokemusten ymmärtämisessä on ehkä keskeisempää kuin koskaan. Taide kokemuksena, niin tekijän kuin vastaanottajan kannalta, tarjoaa mahdollisuuden autenttiseen läsnäoloon, ajan lineaarisuuden rikkomiseen ja toiseen ulottuvuuteen astumiseen. Kirja kutsuu kuulemaan taiteilijan ääntä.

Lue kirja Tajussa

Osta kirja verkkokaupassa

Taiteilijan äänellä, käden kertomana
Jaana Erkkilä-Hill
Kirjoituksia Kuvataideakatemiasta 11
Taideyliopiston Kuvataideakatemia, 2024
ISBN 978-952-353-453-7 (painettu)
ISBN 978-952-353-454-4 (pdf)
ISSN 2242-0142

Tekstejä taiteista

Monimuotoinen julkaisutoimintamme käsittelee esittävän taiteen, kuvataiteen, musiikin, tutkimuksen ja taiteellisen tutkimuksen kysymyksiä. Tästä blogista voit lukea julkaisutoimintamme kuulumisia. Lisätietoa julkaisujen saatavuudesta löydät Taideyliopiston Julkaisut-sivulta.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia