← Takaisin blogiin

Titta Aaltonen – Ripustus on alkanut!!

Kuvan Kevät -näyttelyn rakentaminen on päässyt vihdoin käyntiin! Oma teokseni tulee yhteen Kuvataideakatemian vakituisista näyttelytiloista eli Exhibition Laboratoryyn, joka sijaitsee Helsingissä Punavuoren kaupunginosassa (Merimiehenkatu 36 C). Lopputyönäyttelyyn osallistuu tänä vuonna 46 opiskelijaa. Tilojen jakaminen osallistujien kesken oli oma prosessinsa.

Tilallisuuden ja näyttelysuunnittelun lehtori Suvi Lehtinen, joka toimii näyttelyn kuraattorina, tapasi kaikki osallistujat marras-joulukuussa. Näiden tapaamisten pohjalta meidät opiskelijat jaettiin neljään eri näyttelytilaan (Exhibition Laboratory, Lisätila, Project Room ja HAM-kulma) teoksen luonteesta ja esillepanon vaatimuksista riippuen. Suvin kanssa käymieni keskustelujen jälkeen sain itselleni sen paikan, johon teos nyt tulee. Alla olevassa kuvassa on pienoismalli, jossa olen hahmotellut teokseni puitteita.

Millainen teokseni paikka sitten käytännössä on? Näyttelyn tekninen tuki on rakentanut minulle hienon irtoseinän (kiitos Sampo ja kumppanit!). Sen lisäksi teokseen kuuluu pöytä ja tuoli, jotka normaalisti palvelevat minua kotona työpöytänäni ja -tuolinani. Tämän pöydän ääressä olen tehnyt suurimman osan teokseen liittyvästä ennakkotyöstä. Nyt minun pitää tulla yli kuukausi toimeen ilman työpöytää ja -tuolia!

Nyt, kun puitteet ovat valmiina, olen aloittanut teokseni ripustamisen. Se on vielä pahasti kesken, mutta teoksen muoto alkaa pikkuhiljaa hahmottua!

Kirjoittaja: Titta Aaltonen
Tila-aikataiteet, kertoo tekstein ja kuvin opinnäyteprojektinsa taustoista, itse prosessista sekä sen lopputulemasta Kuvan Keväässä.

Asiasanat: #Blogi #KuvanKevät #Lopputyö #Lopputyönäyttely #TittaAaltonen

Kuvan Kevät -blogi

Kuvan Kevät -blogissa pääset seuraamaan Kuvataideakatemian maisterinäyttelyyn valmistautuvien opiskelijoiden ajatuksia ja elämää. Blogiin kirjoittavat vuonna 2020 maisteriopiskelijat Eva Lamppu ja Val Smets.

Kuvan Kevät -maisterinäyttelyyn osallistuu pian valmistuvia taiteilijoita Kuvataideakatemian kaikilta opetusalueilta (maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet).

Kevään poikkeustilanteen vuoksi Kuvan Kevät on siirretty syksylle 2020 (10.10.-8.11.2020).

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia