← Takaisin blogiin

Awake Percussion: Broken

Broken-levyn kansikuva

Awake Percussion on vuonna 2016 perustettu lyömäsoitinyhtye, joka tunnetaan laajasta ohjelmistostaan, saumattomasta yhteissoitostaan sekä vaikuttavista esiintymisistään. Debyyttialbumillaan yhtye keskittyy amerikkalaissuomalaisen lyömäsoittaja-säveltäjä Tim Ferchenin lyömäsoitintuotantoon. Albumilla kuuluvat Ferchenin 50-vuotisen uran monipuoliset vaikutteet aina vanhojen mestareiden äänimaisemista Steve Reichin musiikille tyypilliseen rytmiseen ja harmoniseen imuun, joka on tullut Ferchenille tutuksi Reichin yhtyeessä vietettyjen vuosien aikana. Myös lukemattomat kamarimusiikkiprojektit Suomessa sekä 35 vuoden ura Radion sinfoniaorkesterissa ovat jättäneet omat jälkensä Ferchenin tuotantoon.

Broken-albumin teoksia yhdistää rikas sointivärien ja tekstuurien käyttö sekä ennen kaikkea rytmisyys. Jokainen albumin kappale käsittelee lyömäsoittimia erilaisesta näkökulmasta nostaen vuorollaan esiin säveltasottomat lyömäsoittimet, melodialyömäsoittimet sekä akustisten ja elektronisten äänien yhdistelmät”, Ferchen kertoo.

Awake Percussion on kantaesittänyt kolme albumin teosta: Broken, Mallet Quartet ja Music for Four Marimbas. Levyllä ensisoittonsa saava vielä kantaesittämätön Masquerades on ensimmäinen Tim Ferchenin varta vasten Awake Percussionille kirjoittama teos. Yhtyeen debyyttialbumi on ensimmäinen levytys näistä Ferchenin lyömäsoitintuotannon keskeisimmistä teoksista.

Yhtyeen jäsenet Petteri Kippo, Lauri Pekkarinen, Jerry Piipponen ja Walter Witick ovat saaneet koulutuksensa Sibelius-Akatemian lyömäsoitinluokalla, jolla myös Tim Ferchen opetti vuosikymmenten ajan jättäen jälkensä lukuisiin lyömäsoittajasukupolviin.

Tekijätiedot

Awake Percussion: Broken

Formaatti: CD/Digi
Levytunniste: SRCD-1024
Viivakoodi: 6430037170294IS
RC-koodit: FISAI2000001–FISAI2000008

  1. Broken 12’34’’
  2. Music for Four Marimbas 11’51’’
  3. –7. Masquerades 15’02’’
  4. Pt. I – Interlude I – Pt. II – Interlude II – Pt. III
  5. 8. Mallet Quartet 14’19’’

Yhtyeen jäsenet:

  • Petteri Kippo
  • Lauri Pekkarinen
  • Jerry Piipponen
  • Walter Witick

Taiteellinen tuotanto: Tim Ferchen & Markku Veijonsuo
Äänitys, editointi ja masterointi: Markku Veijonsuo
Kansitaide: Tiitus Petäjäniemi
Valokuvat: Susanna Lönnrot
Graafinen suunnittelu: Janne Kankkunen (nyk. Gammelin)

SibaRecords-tuottaja: Pauli Raitakari

Levyvihkon lisälehdet

Sibelius-Akatemian oma levymerkki SibaRecords tuottaa korkeatasoisia levyjä ja vie niiden välityksellä maailmalle opettajiemme ja opiskelijoidemme musiikkia. Tässä blogissa pääset tutustumaan yksittäisiin julkaisuihin sekä tekijöihin niiden takana. Levymerkistä voit lukea lisää myös verkkosivuiltamme www.uniarts.fi/yleistieto/sibarecords/

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia