← Takaisin blogiin

Nykyesitykset ja kritiikki -kurssin sato julkaistu

Opettaja Maria Säkön saatesanat Nykyesitykset ja kritiikki -kurssin esseille.

Opiskelija tekee kärrynpyörän Teatterikorkeakoulun torilla.
Veikko Kähkönen

Nykyesitykset ja kritiikki -kurssilla syntyneet tekstit on nyt julkaistu tässä Avoimen kampuksen blogissa.

Helmikuusta 2019 toukokuulle 2020 kestäneellä kurssilla kokeilimme erilaisia juttutyyppejä, kuten kollektiivikritiikin ja dialogisen kritiikin muotoja, metakritiikkiä, oman ruumiillisen suhteen luomista teokseen sekä kritiikin kirjoittamista yhdestä yksityiskohdasta tai osa-alueesta perinteisen teosarvion sijaan. Uusien kritiikkimuotojen lisäksi pohdimme nykyesitysten ilmiöitä, kuten posthumanismia, tragediaa nykypäivässä, sitä, missä feministiset esitykset nyt menevät sekä esseemuotoisia esityksiä.

Lopputuloksena oli kiinnostavaa hapuilua, puhuttelevia muotopuolia ja täsmäiskuja yksityiskohtiin, henkilökohtaisuutta, huolta tulevasta ja ärhäkkää kulttuuripolitiikkaa.

Tämän kimaran kirjoittajat ovat kriitikoita, bloggareita, tutkijoita sekä teatteri- ja tanssitaiteilijoita.

Nauttikaa!

Terveisin kurssin vetäjä kriitikko, tietokirjailija ja vapaa toimittaja Maria Säkö

Nykyesitykset ja kritiikki -kurssi järjestettiin Taideyliopiston avoimessa yliopistossa vuosina 2019–2020. Tutustu avoimen yliopiston opetukseen kurssikalenterissa.

Avoimen kampuksen blogi

Tässä blogissa julkaistaan Taideyliopiston Avoimen kampuksen toimintaan ja kursseihin liittyviä kirjoituksia sekä avoimen yliopiston kursseilla syntyneitä tekstejä.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia