← Takaisin blogiin

Rauhan sanomaa musiikin keinoin välittävä Euroopan Unionin nuoriso-orkesteri valtaa Helsingin huhtikuussa

Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus on tehnyt yhteistyötä orkesterin kanssa jo 20 vuotta.

Euroopan Unionin nuoriso-orkesterin nelipäiväinen ”Nuori Eurooppa saapuu Suomeen” -kiertue huipentuu 3.4. Helsingin Musiikkitalolla järjestettävään konserttiin Helsingissä. Sen ohjelma on omistettu Suomelle ja Helsingille.

“Olen onnellinen, että EUYO on tulossa Suomeen. En malta odottaa, että pääsen jakamaan EUYO:n henkeä ja kokemuksen meitä katsomaan saapuvan yleisön kanssa.”, tunnelmoi 19-vuotias orkesterin helsinkiläinen kontrabasisti ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen alumni Venla Lahti.

”Nyt enemmän kuin koskaan tunnemme, että viestiämme viestiä rauhasta, harmoniasta ja yhdessä tekemisen positiivisesta arvosta tarvitaan, enkä voi kuvitella parempaa paikkaa Euroopassa tämän osoittamiseksi kuin Suomi. Maa, joka ymmärtää ja toimii esimerkkinä näille arvoille”, toteaa EUYO:n pääsihteeri Marshall Marcus.

”Näinä historiallisina aikoina, joita elämme, ihmiset kaikkialla Euroopassa ovat kokoontuneet kaduille ilmaisemaan tukensa rauhalle – myös laulaen kuten Suomessa. Euroopan Unionin nuoriso-orkesteri musiikkeineen yhtyy rauhanilmaisuun edistäen yhtenäisyyttä, harmoniaa ja ystävyyttä ilman rajoja – mitä se on tehnyt jo vuosikymmeniä eurooppalaisten arvojen lähettiläänä. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi EUYO:n konsertteihin ja tapahtumiin Helsingissä sekä Tampereella!” ”, kommentoi Euroopan komission Suomen edustuston vt. päällikkö Maria Kokkonen.

EUYO:n nuoriso-orkesteri toimii Euroopan Unionin kulttuurilähettiläänä. Sen puitteissa 95 nuorta ja taitavaa muusikkoa kaikista EU-jäsenmaista harjoittelevat ja esiintyvät yhdessä sekä virallisissa että epävirallisissa tilaisuuksissa ja monimuotoisessa yhteistyössä nuorten helsinkiläisten ja tamperelaisten muusikoiden kanssa. Konserttiin huipentuvan residenssin ohjelmassa on myös avoimia harjoituksia, erilaisia yhteisötapahtumia sekä keskustelua kulttuurista.

Yhdessä soiden

Tässä blogissa pääset tutustumaan Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteissoiton ja -laulun kansainväliseen arkeen ja juhlaan henkilöstön ja opiskelijoiden silmin. Kurkkaa kanssamme orkestereidemme, kuorojemme ja kamarimusiikkitoimintamme kulisseihin.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia