30 vuotta musiikin tohtoreita Sibelius-Akatemiasta
Ensimmäiset tohtorit Sibelius-Akatemiasta valmistuivat 30 vuotta sitten. Tämä blogi tarjoaa kokemuksia ja näkemyksiä musiikin tohtorikoulutuksesta.
Tietoa blogistaEnsimmäiset tohtorit Sibelius-Akatemiasta valmistuivat 30 vuotta sitten. Tämä blogi tarjoaa kokemuksia ja näkemyksiä musiikin tohtorikoulutuksesta.
Tietoa blogistaOpitun kehollisen taidon ominaisuudet ovat muusikolla usein muuttuneet automatisoituneiksi kehon liikkeiksi, kirjoittaa Maria Puusaari.
”Kirjoittamisesta on tullut useimpien tohtoriopiskelijoiden toinen luonto. Se näkyy tekstien elävyydessä”, kirjoittaa Matti Huttunen.
”Historiantutkimus rohkaisee meitä tarkastelemaan itsestään selvinä pitämiämme käytäntöjä, rakenteita ja asenteita”, toteaa tohtorikoulutettava Johanna Talasniemi.
”Jatko-opintojen käynnistämät prosessit ovat muokanneet minua sellaiseksi taiteilijaksi kuin nyt olen”, toteaa klarinetisti Mikko Raasakka.
”Jokainen sävellys on itseasiassa eräänlainen tutkimus”, kuvailee Uljas Pulkkis.
”Kun pikkuhiljaa aloin sietää ja hyväksyä työni katkeamisesta aiheutuvaa turhautumista, alkoi mielikin joustaa.”, kirjoittaa Pauliina Valtasaari.
”Mitä vastaisit, jos Suomeen juuri saapunut henkilö kysyisi sinulta, missä olisi mahdollista soittaa musiikkia?” kysyy Katja Thomson.
”Taiteen tekeminen tuottaa tietoa, mutta tämä ajatus on voitava perustella kerta toisensa jälkeen uusissa yhteyksissä”, kirjoittaa Markus Mantere.
”Tutkimus on ollut keino yhtäältä ottaa etäisyyttä itse muusikkouteen, toisaalta porautua syvälle sen perustuksiin”, toteaa Anu Vehviläinen.
Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun ensimmäiset tohtorit Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta valmistuivat. Tähän mennessä heitä on valmistunut yli 200. Tässä blogissa pääset lukemaan asiantuntijoidemme muistoja, kokemuksia ja näkemyksiä musiikin tohtorikoulutuksen taipaleelta.