← Takaisin blogiin

Hauskaa huilismia Tampereella

Hanna Kinnunen ja Elina Raijas vierailivat Tampere Flute Festillä huhtikuussa osana maakunnallista opetusyhteistyötä.

Tampere Flute Fest-viikonloppu 14.-16.4.2023  keräsi huilisteja ympäri maailmaa Tampereelle. Tämän vuoden festivaalipäivät teemalla “MUNDO – MAAILMA” olivat täynnä monipuolista ohjelmaa. Konserttien, kilpailujen ja luentojen lisäksi osana festivaaleja järjestettiin myös mestarikursseja ja workshoppeja. Nuorille huilisteille suunnattujen työpajojen opettajina olivat Sibelius-Akatemian opettajat Hanna Kinnunen ja Elina Raijas. 

Hannan ohjaamaan nuorimpien oppilaiden (8-12v) työpajaan oli paikallisten tamperelaisten soittajien lisäksi saatu huilisteja niin Helsingistä kuin Joensuustakin asti. Lauantaiaamun kolmituntinen kurssi aloitettiin yhteisellä lämmittelyllä, minkä jälkeen jokainen osallistuja sai myös mahdollisuuden soittaa omaa kappalettaan. Hannan johdolla lämmiteltiin hengitystä, puhallusta, sormia, ansatsia ja muita soitossa tarvittavia osa-alueita. Hannan innostunut ja innostava opetus tempaisi soittajat mukaansa jo ensi hetkistä alkaen; kurssilla vallitsi iloinen, utelias, hauska ja lämmin tunnelma.

Nuorten kurssilaisten soittamana kuultiin monipuolinen valikoima tuttuja huiluhittejä ainakin Bachilta, Mozartilta, Stamitzilta, Quantzilta ja Poppilta. 

Hanna löysi jokaiselle hyviä harjoituksia liittyen ääneen, sormitekniikkaan tai kappaleen tulkintaan ja tunnelmaan. Soittajat pääsivät kokeilemaan mm. sammakkoasennossa soittamista, jättiläismetronomina heilumista, valssin ja marssin askelia ja vaellusmatkaa soittaen salin ympäri. Kappaleiden yhteydessä mietitiin luontevasti myös musiikin eri aika- ja tyylikausia ja niiden eroja ja esittämistä. 

Kurssilla mukana olleen 8-vuotiaan Katariinan äidin terveisiin ja ajatuksiin yhdymme me muutkin paikalla olleet: “Olipas hauska kurssi. Katariina on puhunut ja pohtinut paljon kaikkea, mitä kuuli, ja sai selvästi uutta inspiraatiota soittamiseen. Oli sopivasti rento ja hyvin lämminhenkinen ilmapiiri. Ja jopa soittotaidottomalle äidille oli kiinnostavaa olla mukana! Eli kiitos järjestäjille!” 

Ulla-Maria Pöyhtäri

Huilunsoitonopettaja, Tampereen Konservatorio

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia