← Takaisin blogiin

Almila puhui johtajuudesta

Johtajuusaiheinen aamupalatilaisuus järjestettiin Seinäjoella

Kapellimestari Atso Almila on johtamisen ammattilainen. Hän johtaa ammattimuusikkoja, mutta ammattitaitoista johtajuutta tarvitaan niin yrityksissä kuin urheilujoukkueissakin. Aineksia onnistuneeseen johtamiseen ovat ennen kaikkea luottamus, taito, mutta myös karisma. 

Tilaisuuden avasivat Taideyliopiston Seinäjoen yksikön päällikkö Piia Kleemola-Välimäki ja Tomi Kohtanen, Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja (oik.) KUVA: Jenni Latva

Atso Almila puhui tästä ja siitä, mitä muuta korkealuokkaisen ammattilaisjoukon johtamisessa tulisi ottaa huomioon aamupalatilaisuudessa Seinäjoella elokuun lopussa. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Taideyliopiston Seinäjoen yksikön ja Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin kanssa. 

Tilaisuuden päätteeksi osallistujilla oli mahdollista päästä seuraamaan kapellimestariopiskelijoiden työskentelyä Seinäjoen kaupunginorkesterin kymmenikön kanssa. KUVA: Jenni Latva

Aamupalan lomassa kapellimestari Almila avasi hänen käsitystään siitä, mikä tekee hyvän johtajan. Luontaisena puhujana tunnettu Almila oli Seinäjoella kapellimestarikurssinsa tiimoilta. Tilaisuuden päätteeksi osallistujat pääsivätkin seuraamaan meneillään olevan kurssin opiskelijoiden työskentelyä Seinäjoen kaupunginorkesterin kymmenikön kanssa.

Atso Almila on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian emeritusprofessori, kapellimestari ja säveltäjä. Hän tuo julkisuudessa esiin taiteen yhteiskunnallista merkitystä, ja siihen liittyviä kysymyksiä. Hän on luontainen viestijä ja vaikuttaja, ja hänen esiintymisensä julkisuudessa on poikkeuksellisen rakentavaa. Lue lisää Almilan näkemyksistä Savon Sanomien kolumnista 

Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö ja Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, ja sen mahdollistavat Seinäjoen yliopistokeskus ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Luova tulevaisuus

Yhteistyö taiteen ja eri alojen välillä laajentaa työn tekemisen tapoja ja merkityksiä. Tämä on yksi TYVI – Taiteen ja yritystoiminnan välinen yhteistyö uuden liiketoiminnan mahdollistajana -hankkeen ja sen jatkohankkeen ”Luova ajattelu ja taiteellinen asiantuntijuus elinkeinoelämän haasteita ratkomassa” perusajatuksista. Blogissa pääset lukemaan sekä hankkeiden toteutuksesta että mukana olleiden tekijöiden ajatuksia taiteen ja taiteellisen ajattelun käytöstä uusissa konteksteissa.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia