← Takaisin blogiin

Harppujen helinää Espoossa

Lahden konservatorion ammattiopiskelija Milla Liekkola osallistui Päivi Severeiden harppuviikonloppuun Espoossa.

Isa-Maria Vilkevuori (harppu) ja Frank Sundqvist (sello) saivat Espoon Musiikkiopistolla oppia Päivi Severeideltä.

Pääsin ilokseni osallistumaan Espoon musiikkiopistolla Päivi Severeiden mestarikurssille 18.-19.3.2023. Kurssille osallistui Espoon musiikkiopiston harppuoppilaita sekä Lahden konservatorion harppuopiskelijoita ja -oppilaita. 

Kurssin anti oli valtaisa ja ”työkalupakkiin” kertyi paljon erilaisia uusia hyödyllisiä harjoitteita sekä arvokkaita vinkkejä, kuten asennon kokonaisvaltainen huomioiminen soitossa. Viikonlopun aikana saatiin oppeja niin sooloihin kuin kamarimusiikkiesityksiinkin.

Päivin tapa opettaa oli ihastuttavan selkeää, monipuolista ja kannustavaa. Olikin ihana huomata muistakin kurssilaisista, kuinka joku hankala kohta saatiin hetkessä selkeämmäksi Päivin osaavien täsmävinkkien avulla. Myös moni oppilas sai selvästi itsevarmuutta kappaleidensa kanssa oman tuntinsa aikana. Mielestäni kurssi olikin järjestetty juuri sopivassa hetkessä, sillä kaikilla osallistujilla on esiintymiset jo aivan nurkan takana ja kurssista saimme lisää varmuutta ja hyödyllisiä neuvoja vielä yksityiskohtien hiomiseen.


Sain tästä mestarikurssista paljon lisämotivaatiota harjoitteluuni ja uskon näin käyneen myös monen muun oppilaan kohdalla. On todella tärkeää mielestäni, että tällaisia kursseja järjestetään sillä ne antavat paljon uusia näkökantoja ja kokemuksia, joiden kanssa on hyvä jatkaa omaa työskentelyään instrumenttinsa parissa. Kiitos vielä paljon Päiville ja Sibelius-Akatemialle mahtavasta mestarikurssista!

Teksti ja kuvat: Milla Liekkala

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia