← Takaisin blogiin

Huilistit kokoontuivat Helsinkiin

Huhtikuun ensimmäisinä päivinä joukko huilisteja ympäri Suomea kokoontui yhteisten asioiden äärelle Sibelius-Akatemian R-talon pikkusaliin. Sibelius-Akatemian huiluopettajat Petri Alanko ja Hanna Juutilainen ovat menneiden vuosien aikana jo vierailleet monissa kotimaisissa oppilaitoksissa maakunnallisten opetusvierailujen merkeissä. Tällä kertaa kokeiltiin jatkoyhteistyötä vähän pienemmällä, mutta valikoituneella porukalla Helsingin päässä. Useat opettajat ovat Sibelius-Akatemian alumneja ja opetuksen lomassa he muistelivat omia opiskeluaikojaan ja esiintymisiään samaisessa tilassa.

Mukana oli opettajia ja oppilaita kahdeksasta musiikkioppilaitoksesta, kahdeksan opettajaa ja 13 innokasta 11–19- vuotiasta oppilasta. Mestarikurssityyliin jokainen sai opetusta 45 minuuttia muiden seuratessa haukan lailla. Pienryhmissä oppilaat soittivat myös ohjelmistoaan pianisti Timo Latosen kanssa.

”Kiitos vielä erittäin antoisasta sunnuntaista! Tässä vähän palautetta oppilaiden sanomana: Oli rento tunnelma soittaa, eikä tullut paineita soittaa ’täydellisesti’. Itseluottamus kasvoi kun oli näin mukavaa olla mestarikurssilla. Erityisesti mieleen jäivät hengitysharjoitukset sekä rintakehän kannatukseen liittyvät esimerkit. Oli hyvä kuulla samoja asioita, mitä omatkin opettajat ovat sanoneet, nyt niille tuli lisää painoarvoa 😅.Toisten soitosta oppi paljon ja oli hienoa seurata, miten joku hankala asia lähti rullaamaan paremmin, kun sitä malttoi kurssilla Hannan ja Petrin ohjeiden mukaan kärsivällisesti treenata. Ja lopuksi vielä myös suora kommentti: Kai me lähdetään pian uudestaan tällaiselle junamatkalle❣️” Anna-Leena Ilveskivi, Tampereen konservatorio

”Miten hieno idea Petriltä ja Hannalta koota yhteen maakunnan huiluopettajia ja oppilaita tällä kertaa Helsinkiin. Oli mukava nähdä kollegoita ja samalla oppilailla oli mahdollisuus kuulla ja nähdä samanikäisiä huilisteja. Ajankohta oli valittu useammasta eri vaihtoehdosta ja huhtikuun alku tuntui olevan sopiva juuri tällaiselle tapahtumalle. Oppilailla riittää intoa vielä oppia uutta, eivätkä opettajien kaikista pahimmat viikot ole vielä käynnissä. Kappaleissa kuultiin kaikille jo entuudestaan tuttuja teoksia, mutta lisäksi jotakin uutta.” Mari Hirvonen, Tohmajärvi

Kuulumiset kokosi Hanna Juutilainen.

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia