← Takaisin blogiin

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa… Oulussa

Laulunopiskelijat saivat ihan konkreettisia käytännön neuvoja laulutekniikkaan, mutta hyvin paljon paneuduttiin myös laulujen teksteihin ja tunnesisältöihin.

Olipa ihana aloittaa syyskauden opetus tietäen, että jo syyskuun 22.-24. saamme Ouluun vieraaksemme Taideyliopiston laulun lehtorin Ulla Raiskion pitämään mestarikurssia klassisen musiikin laulajille.

Me Oulun konservatorion lauluopet Mari Klemettilä ja Virve Karén sekä Heli Rättyä Raahen musiikkiopistosta olimme jo osittain keväällä valinneet omista oppilaistamme kurssin osallistujat ja loput nimet täydentyivät alkusyksyn aikana. Kurssin paikaksi saimme Oulun konservatorion loistavan Tulindbergin salin. Mukana oli 12 aktiivioppilasta ja olipa muutama passiivioppilaskin kuuntelemassa kurssin antia. Ja mitä antia!

Laulunopiskelijat saivat ihan konkreettisia käytännön neuvoja laulutekniikkaan, mutta hyvin paljon paneuduttiin myös laulujen teksteihin ja tunnesisältöihin. Ullan kannustava, humoristinen ja rento ote sai kaikki oppilaat rentoutumaan ja niinpä kurssin aikana kuultiinkin aivan huikeaa oivaltamista ja edistystä, ihan jokaiselta kurssilaiselta. Ujoimmatkin oppilaat heittäytyivät rohkeasti tulkitsemaan lauluja Ullan neuvojen kannustamina. Yhteishenki ja kannustus kurssilaisten kesken oli ihan käsinkosketeltavaa. Kurssin päätöskonsertti oli kyllä sellaista tunteiden juhlaa, että eipä voinut kyyneliltäkään välttyä. Ihana säestyksen lehtori Sanna Smolander Oulun konservatoriosta oli turvallinen ja luotettava kumppani laulajille.

Jos oppilaat saivat valtavasti uusia ajatuksia ja intoa kurssilta, niin kyllä me opettajatkin olimme todella tyytyväisiä kurssin antiin. Saimme ehkä vahvistusta omille ajatuksille: ”juuri näin minäkin sen ajattelen”, mutta myös tyyliin: ”ahaa, enpä ole hoksannut ajatella tuota noin”.  Ja milloinpa ei olisi virkistävää tavata muiden oppilaitosten kollegoja ja vaihtaa ajatuksia.  Tämän yhteistyön innoittamana aiommekin tulevaisuudessa jatkaa yhteistyötä Oulun konservatorion ja Raahen musiikkiopiston välillä esim. yhteis- ja vaihtokonserttien muodossa. Ja mitä muuta vielä keksitäänkään…

Lämmin kiitos Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja Ulla-ope! Tämmöistä yhteistyötä tarvitaan!

Teksti: Virve Karén

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia