← Takaisin blogiin

Lukukauden huipennus klarinetisteilla Tampereella

Sibelius-Akatemian klarinetinsoiton lehtori ja Radion sinfoniaorkesterin sooloklarinetisti Christoffer Sundqvist oli pitämässä klarinetinsoiton mestarikurssia Pirkanmaan musiikkiopistolla 13.-14.12.2023. Kyseessä oli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallinen opetusvierailu. Klarinettikurssille osallistui eri ikäisiä oppilaita Pirkanmaan musiikkiopistosta, Tampereen konservatoriosta ja Valkeakosken musiikkiopistosta. 

Kurssi oli meille opettajille ja oppilaille erittäin odotettu ja toivottu. Hienoa, että kurssipäivät vihdoin koittivat. Jokainen oppilas odotti kovasti myös ihan sitä, että ylipäätään tapaa Radion sinfoniaorkesterin sooloklarinetistin. Oli upeaa huomata, että kaikki oppilaat olivat harjoitelleet ja omien opettajiensa kanssa valmistaneet huolellisesti kaikki kurssilla soittamansa teokset. 

Christoffer loi omalla iloisella otteellaan kurssista innostavan ja lämminhenkisen ja oppilaat ylsivätkin monin tavoin hienoihin suorituksiin ja oivalluksiin. Christoffer sai jokaisen oppilaan kanssa aikaan mukavan ja aidon tuntuisen kontaktin ja onnistui antamaan kaikille hyviä harjoituksia ja neuvoja liittyen ääneen, puhallukseen, hengitykseen, artikulointiin ja  sormitekniikkaan sekä kappaleiden tulkintaan, tunnelmaan ja tyyliin. 

Oppilaat olivat soittotunneistaan ja koko kurssista hyvin innoissaan ja mielissään sekä monet kyselivätkin jo heti, että milloin tämä toteutuu uudelleen. 

Myös me klarinettiopettajat olimme erittäin tyytyväisiä. Näimme oppilaidemme nauttivan kurssista, saimme lisää vinkkejä ja keinoja omaan opetukseemme ja vietimme mukavat kurssipäivät kaikin puolin. 

Sydämellinen kiitos Taideyliopiston Sibelius- Akatemialle ja Christofferille tästä antoisasta kurssista!  

Katri Kolunen
Klarinetinsoiton lehtori  
Pirkanmaan musiikkiopisto  

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia