← Takaisin blogiin

Työ jatkuu

Luova ajattelu ja taiteellinen asiantuntijuus elinkeinoelämän haasteita ratkomassa -hanke taiteellisen asiantuntijuuden aihepiirin parissa.

TYVI-hanke päättyi kesäkuussa 2022, mutta työ hankkeen aihepiirin parissa jatkuu. Taiteellisesta asiantuntijuudesta tarvitaan edelleen lisää tietoa, kokemuksia ja esimerkkejä. Siksi olemmekin iloisia, että työ taiteellisen asiantuntijuuden parissa saa jatkoa Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Seinäjoen yliopistokeskuksen myöntämän rahoituksen turvin vielä vuodelle 2024.

Luova ajattelu ja taiteellinen asiantuntijuus elinkeinoelämän haasteita ratkomassa -hankkeen tavoitteena on edeltäjänsä tavoin löytää uusia väyliä taiteen ja taiteellisen ajattelun hyödyntämiseen perinteisen taidekontekstin ulkopuolella, ja vahvistaa yliopistojen ja yritysten välistä vuorovaikutusta luovien alojen osaamisen avulla. Hankkeen tavoitteena on avata uusia kanavia luovan osaamisen ja taiteellisen ajattelun hyödyntämiseksi osaksi yritysten toiminnan eri osa-alueita.

Hankkeessa järjestetään koulutuksia ja kursseja, jotka on suunnattu niin elinkeinoelämälle kuin taide- ja kulttuurialan ammattilaisille. Lisäksi hankkeessa pilotoidaan taiteellista asiantuntijuutta elinkeinoelämän haasteiden ratkomisessa. Taiteen ja luovuuden keinoin yritystoiminnan haasteisiin voidaan löytää kokonaan uusia näkökulmia ja tapoja ajatella. 

Jatkohankkeen toimenpiteistä kirjoitamme tässä samassa blogissa kuin TYVI-hankkeesta aikanaan. Näin saman aihepiirin kirjoitukset pysyvät yhdessä paikassa ja muodostavat toivottavasti jatkumon, jota on selkeä seurata.Tämän blogin aivan ensimmäinen kirjoitus toimii myös oivallisena avauksena tälle uudelle jatkohankkeellemme. Samat aihepiirit ja ajatukset ovat toimineet senkin innoittajana. Voit käydä lukemassa ensimmäisen blogikirjoituksen täällä.

Tervetuloa mukaan!

Jenni Latva, asiantuntija, projektipäällikkö

Rahoittaja- ja toteuttajalogot

Luova tulevaisuus

Yhteistyö taiteen ja eri alojen välillä laajentaa työn tekemisen tapoja ja merkityksiä. Tämä on yksi TYVI – Taiteen ja yritystoiminnan välinen yhteistyö uuden liiketoiminnan mahdollistajana -hankkeen ja sen jatkohankkeen ”Luova ajattelu ja taiteellinen asiantuntijuus elinkeinoelämän haasteita ratkomassa” perusajatuksista. Blogissa pääset lukemaan sekä hankkeiden toteutuksesta että mukana olleiden tekijöiden ajatuksia taiteen ja taiteellisen ajattelun käytöstä uusissa konteksteissa.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia