← Takaisin blogiin

Valmistuneet tanssitaiteen kandidaatit

Tutustu tanssitaiteen kandidaateiksi keväällä 2021 valmistuneisiin.

Kuvaajien tiedot alla Tanssitaiteen kandidaatit 2021

Tutustu keväällä 2021 valmistuneisiin tanssitaiteen kandidaatteihin. Lisää tietoa henkilöistä, kuten yhteystiedot ja linkit heidän kotisivuilleen, saat esiin klikkaamalla henkilön nimeä.

In English: Here you’ll find all the graduated Bachelors in Dance of Spring 2021. After each biography you will find a ”In English” mention, that will direct you to the graduates information in the Uniarts Helsinki’s website. There you’ll find more info about them, links to their homepages et cetera.

Iris Blauberg
Iris Blauberg

Iris Blauberg

On taiteilija, joka pohjaa toimintansa eläimellisen romanttiseen keho-olemiseen ja runolliseen näköhavainnon sanallistamiseen. Taiteilijana hän on usein hukassa ja improvisoi työkseen vastauksiaan. Hän rakastaa sitä. Hän kokee siinä olevan elämän yksi ydin. Hän kokee olevansa tanssija, mutta löytää monesti toimivansa monilla muilla alueilla, kuten maalaamisen, valokuvauksen, ääntelyn, värien, ihmisten ja luonnon parissa. Mutta hän on tanssija ja rakastaa sitä!

In English

Sofia Charifi
Kaisa Syrjänen

Sofia Charifi

Sofia Charifion helsinkiläinen esiintyjä ja tanssitaiteilija. Hän on opiskellut tanssia Berliinissä ja jatkanut opintojaan Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen linjalla. Sofia toimi opintojensa aikana Taideyliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana ja on edistänyt yhdenvertaisuuteen sekä diversiteettiin liittyviä aiheita yliopistossa. Hän oli myös luomassa yliopiston ensimmäistä täysin ruskeista ihmisistä koostuvaa työryhmää. 

Taiteellisessa työssään hän on kiinnostunut tällä hetkellä hiestä, kauneudesta ja leikistä. Kestävyys ja jaksaminen toimivat taiteellisten prosessien pohjana sekä tärkeitä arvoja hänelle ovat kiltteys ja uteliaisuus.

In English

Arttu Halmetoja
Sini Sauvola

Arttu Halmetoja

Arttu Halmetoja on helsinkiläinen tanssija. Juuri nyt Halmetojalle merkittävintä tanssissa ovat ruumiillisuuden ja liikkeen tunteminen hetkessä, jaettu yhteinen kokemus tanssista, sekä esiintyminen. Hän on erityisen kiinnostunut työskentelemään tilalähtöisissä teoksissa sekä menneisyyksien ja historioiden kanssa. Halmetoja kokee tanssinsa syntyvän eläväksi kohtaamisissa, jotka ovat auki jakamiselle, kuuntelulle ja itserehellisyydelle. 

In English

Vilma Hartikainen
Vilma Hartikainen

Vilma Hartikainen

Vilma Hartikainen on tanssija ja esiintyjä. Ennen tanssitaiteen tutkintoaan hän opiskeli tanssia Tampereen konservatoriolla. Syksyllä hän aloittaa opintonsa Tampereen yliopistossa teatterityön tutkinto- ohjelmassa. Vilma on kiinnostunut näyttävyydestä, spektaakkeleista ja bimboudesta. Tulevaisuudessa hän haluaa uskaltaa kysyä tyhmiä kysymyksiä. 

In English

Iiris Hilden
Lauri Autere

Iiris Hildén

 ”Tanssi on minulle keino tutustua tuntemattomaan, olla ystävä vieraalle. Se on mahdollisuus kohdata itseni ja ympäröivä läsnäolevasti ja kokonaisvaltaisesti sekä haaveilla ja mielikuvitella – entä jos olisikin toisin?” 

Iiris Hilden on Jyväskylästä lähtöisin oleva tanssitaiteilija. Hän on työskennellyt tanssijana niin näyttämöllä kuin sairaalassa ja asuntovaunussakin sekä lapsille suunnatuissa teoksissa kiertäen kouluja ja päiväkoteja. Hilden on kiinnostunut yhteisötaiteen moninaisista mahdollisuuksista ja on suorittanut opintojakson tanssi- ja liiketerapiasta. Työssään Hilden painottaa dialogisuutta, kestävyyttä ja saavutettavuutta. 

In English

Linda Holma
Taneli Leppänen

Linda Holma

Linda Holma on helsinkiläislähtöinen tanssitaiteilija ja esiintyjä. Hänen taiteentekemisensä nojaa vahvasti ruumiilliseen kokemukseen sekä suhteisuuksien tutkimiseen ja huomioimiseen. Holmalle taide on paikka ehdottaa, tutkia maailmaa sen koko kompleksisuudessaan ja purkaa joko-tai-asetelmia.

In English

Lotta Mirtti lähikuvassa
Lotta Mirtti

Lotta Mirtti

Lotta Mirtti on helsinkiläinen esiintyjä ja tanssitaiteilija. Hän on valmistunut Tampereen konservatoriosta ammattitanssijaksi vuonna 2018 ja Teatterikorkeakoulusta tanssin kandidaatiksi vuonna 2021. Hän on ollut osana perustamassa ballroom-yhteisössä toimivaa tanssikollektiivi Kiki House of Edeniä. Taiteellisessa työssä häntä inspiroi mm. luonto, pop-kulttuuri ja stripparit sekä tyttöyden ja seksuaalisuuden teemat.

In English

Jussi Ulkuniemi
Jaakko Tiikasalo

Jussi Ulkuniemi

Jussi Ulkuniemi on tanssija ja valokuvaaja, joka työskentelee queer-kysymysten, seksuaalisuuden ja välittömän kohtaamisen parissa taiteen kautta. Tanssijana Jussi on kiinnostunut vahvasta henkilökohtaisesta toimijuudesta, sekä monipuolisista, elävistä tavoista työskennellä score-rakenteiden sisällä. Jussi Ulkuniemi ei pelkää tuoda henkilökohtaisuutta taiteen piiriin: hän uskoo intiimin yhteyden olevan keino rakentaa siltoja ihmisten välille. Akrobaattisuus, somaattinen ja affektiivinen työskentely ja kontakti-improvisaatio ovat Jussi Ulkuniemelle tärkeitä esityksellisiä keinoja.

In English

Maija Viipuri katsoo kameraan.
Aarnio Soivio

Maija Viipuri

Maija Viipuri on mikkeliläislähtöinen esiintyjä ja tanssitaiteilija. Hän on työssään kiinnostunut pysähtymään, kohtaamaan, kuuntelemaan ja aistimaan. Maija haluaa tehdä laaja-alaisesti työtä tanssitaiteen saavutettavuuden eteen. Hän innostuu päiväkirjakirjoittamisesta, työskentelystä moninaisissa työryhmissä, uinnista luonnonvesissä, taiteen poliittisuudesta, leikistä ja korvapuusteista. 

In English

Bruno Zambrano
Aya Brace

Bruno Zambrano

Bruno Zambrano on helsinkiläinen tanssija ja koreografi. Hän on sulava liikkeinen ja voimakas tanssija, joka nauttii esiintymisestä. Hänen omat teoksensa saavat inspiraatiota henkilökohtaisista teemoista, mutta laajentuvat isompiin kysymyksiin. Tällä hetkellä hän työskentelee maskuliinisuuden, ruskeuden, voiman, kauneuden ja ilon teemojen parissa. Hänen ja Sofia Charifin tanssitaiteen kandidaatin lopputyössä otettiin tilaa poc-taiteilijoista koostuvan työryhmän vapaalle ilmaisulle. Hän haluaa edistää omissa projekteissaan kestävää työkulttuuria, jossa ollaan läpinäkyviä työryhmässä vallitsevien hierarkioiden kanssa.

In English

Tanssitaiteen blogi

Tanssitaiteen blogi on perustettu alustaksi, jolla keskustella erilaisista tanssitaiteeseen ja sen tekemiseen liittyvistä kysymyksistä ja havainnoista. Blogin kirjoitusten kautta pääset tutustumaan tanssitaiteen opiskelun arkeen opiskelijoiden ja henkilökunnan näkökulmista, ja lukemaan ajoittain ilmestyviä opiskelijoiden ja opettajien haastatteluja.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia