← Takaisin blogiin

Viikon mentori Heidi Lehmuskumpu: Kansainvälisyyttä, viestintää ja suhdetoimintaa

Heidi Lehmuskumpu on monipuolinen viestinnän, markkinoinnin, sidosryhmäsuhteiden ja varainhankinnan asiantuntija, joka on kulkenut rohkeasti erilaisiin tehtäviin sekä yritysmaailmassa että yleishyödyllisellä puolella

Heidi Lehmuskumpu nojaa kädellään porraskaiteeseen Musiikkitalon portaikossa ja hymyilee kameralle.
Riikka Hänninen

Teksti: Sini Kaartinen

Heidi Lehmuskumpu (KTM, MuM, M.Sc. in Fundraising) on Sibelius Akatemian Arts management -alumni. Hän on monipuolinen viestinnän, markkinoinnin, sidosryhmäsuhteiden ja varainhankinnan asiantuntija, joka on kulkenut rohkeasti erilaisiin tehtäviin sekä yritysmaailmassa että yleishyödyllisellä puolella. Joulukuun alussa Lehmuskumpu lähti seuraamaan uutta unelmaa ja työskentelee tällä hetkellä yritysvastuu- ja viestintäpäällikkönä työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa.

Uteliaisuus, halu kehittyä sekä kunnianhimoisuus ovat leimanneet Lehmuskummun uraa. Musiikki ja esittävät taiteet ovat aina olleet sydämen asia. Lehmuskumpu opiskeli varainhankinnan tutkinnon New York Universityssa ja työskenteli sen jälkeen muun muassa Kansallisoopperassa ja -baletissa varainhankintapäällikkönä. Parhaillaan Lehmuskumpu tekee taiteen varainhankinnan ja yritysvastuun teemoihin sijoittuvaa väitöskirjaa Taideyliopistossa.

Lehmuskummulle on tärkeää käyttää aikaa työn ohella muuhunkin ja vapaaehtoistoiminta on se, josta hän ei halua luopua. Lehmuskummulle on tärkeää antaa takaisin. Hän oli itse lukioikäisenä Rotary-vaihto-oppilaana Kanadassa, ja vuosi vaikutti koko loppuelämään. Nyt Lehmuskumpu tekee monipuolisesti vapaaehtoistöitä Rotaryn nuorisovaihdon hyväksi sekä toimii parhaillaan Finlandia Hall Rotaryklubin presidenttinä. Hänelle antoisinta toiminnassa on se, että saa tukea nuorten itsenäistymistä ja kansainvälistymistä, ja saa samalla siitä itselleen paljon sisältöä elämään.

”Uteliaisuus asioihin ja ihmisiin on elämän tärkeimpiä asioita. Kannattaa rohkeasti verkottua yli alojen ja erilaisten ihmisten ja osaajien kanssa. Kun törmäyttää erilaisia osaamisia yhteen, voi syntyä upeita kohtaamisia ja innovaatioita!” Lehmuskumpu kannustaa. Hän myös rohkaisee hakemaan opinnoilleen rahoitusta, sekä USA:ssa suoritettuun tutkintoon että väitöskirjatyöskentelyyn hän on saanut tukea Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. USA:n opintoihin Lehmuskumpu sai myös Fulbright-stipendin.

Lehmuskummun tarinasta huokuu läsnäolo ja kiinnostus erilaisia asioita kohtaan. Hän on ikuinen oppija, joka kohtaa uudet asiat ja ihmiset avoimesti. Hänen vinkkinsä meille opiskelijoille onkin: ”Ota opinnoista kaikki irti. Ole kiinnostunut asioista ja ihmisistä. Jätä kännykkä taskuun ja ole tilanteissa aidosti läsnä katsoen ihmisiä ja asioita silmiin. Vain täydellä läsnäololla voi sukeltaa täysillä uusiin maailmoihin. Ja se kannattaa.”

Itselleni Lehmuskummun tarina luo uskoa siihen, että uralleen voi aina löytää uuden suunnan ja että unelmiaan voi aina täsmentää uudelleen. Kunhan vain on läsnä, haluaa kehittyä ihmisenä sekä käyttää aikansa mielekkäisiin asioihin, voi saavuttaa paljon – ainakin merkityksellisyyden omaan elämään, joka loppupeleissä on kaikkein tärkeintä.

Sini Kaartisen henkilökuva.

Kirjoittaja on Sibelius-Akatemian opiskelija ja mukana alumnimentorointiohjelmassa.
Lisätietoja Sibelius-Akatemian alumnitoiminnasta

Ohjelmassa mukana olevat aktorit ovat kirjoittaneet omista mentoreistaan uraan liittyviä tarinoita, joita saamme lukea kevään aikana perjantaisin Taideyliopiston alumniblogissa.

Taideyliopiston alumniblogi

Alumnimme ovat äänessä tässä blogissa ja tuovat uusia tuulahduksia taiteen työkentiltä.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia