← Takaisin blogiin

Vuosi Tsemppi-ryhmän parissa

Nuorten oboistien Tsemppi-ryhmä on kokoontunut kuluvan lukuvuoden aikana kolmena viikonloppuna
Taideyliopiston tiloissa Helsingissä, kahdesti syksyllä ja kerran nyt keväällä.

Ryhmän jäsenet ovat 13-21-vuotiaita oboisteja eri puolilta Suomea. Tsempparit matkustavat Helsinkiin Kokkolasta, Tampereelta, Hämeenlinnasta, Vantaalta ja Espoosta. Mukana on myös muutama helsinkiläinen nuori.

Tänä vuonna ollaan tsempattu usean eri opettajan (Emmanuel Laville, Veera Pesu, Jorma Valjakka,
Sanna Niemikunnas) johdolla, ja saatu hyviä vinkkejä soiton eri osa-alueista, asteikkosoitosta kamarimusiikkiin. Röörintekoa ollaan harjoiteltu joka kerralla, koska se on niin oleellinen osa oboistin arkea. Siinä samalla sitten tutustutaan muihin ryhmäläisiin. Luokkatunneilla on myös hyvä kuulla muiden soittoa, siitäkin oppii tosi paljon.

Kevään tsempparit pääsivät nauttimaan myös upeasta kamarikonsertista, jonka Emmanuel Laville ohjasi soittaen. Konsertissa kuultiin Janacekin Mladi ja Dvorakin Serenadi.

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia