← Takaisin blogiin

Aarian mittainen nimi – Iris Candelaria Hernandez Toppari

Iris Candelaria Hernandez Toppari
Paavo Pykäläinen

Nimessäni on 30 kirjainta. Etunimien lisäksi siinä yhdistyvät suomalaisen äitini ja espanjalaisen isäni sukunimet. Sitä lausuessa ehtisi laulaa lyhyen aarian, joten päätin oman ja muiden elämän helpottamiseksi ottaa taiteellisen käyttöön toisen etunimeni Candelaria. Tästä eteenpäin olen siis Iris Candelaria.

Olen pienestä pitäen laulanut ja ollut kiinnostunut eri instrumenteista, joten viidennellä luokalla tätini päätti laittaa minut pianotunneille. Soittamisen sijaan lauloin koko ajan, joten opettajani ohjasi minut laulutunneille. Naapurustossamme asuva laulunopettaja oli itse klassinen laulaja: hän sujautti rakastamieni Disney-kappaleiden sekaan klassista ohjelmistoa.

Vein kerran laulutunnille Carmenin Habaneran ja totesin, että tämän haluan oppia. Olin 12-vuotias. Rakastuin siihen, miltä tuntuu laulaa oopperaa. Se ihana tunne säilyy edelleen, vaikka minusta ei Carmenia tullutkaan – olen valitettavasti sopraano.

Lukiossa tuntui siltä, että on aika vaihtaa opettajaa, joten samainen tätini googletti: “suomen paras laulunopettaja” ja hakutulokseksi tuli Sibelius-Akatemian laulun aineryhmän silloinen johtaja, Annika Ollinkari. Aloitin yksityistunnit Annikan kanssa ja tuolloin alkoi muotoutua ajatus jatko-opinnoista Siballa.

Valmistuin laulumusiikin kandidaatiksi viime jouluna Sibelius-Akatemiasta Annika Ollinkarin johdolla ja nyt viime kesäisen Timo Mustakallio -laulukilpailun voiton jälkeen olen super-innoissani aloittamassa oopperaopintojani oopperakoulutuksessa. Luokkamme on ihana! Muusikkona olen utelias kokeilemaan uutta, mutta samalla olen melkoinen perfektionisti. Ennen kaikkea olen todella onnellinen siitä, että saan laulaa joka päivä.

Teksti: Iris Candelaria Hernandez Toppari

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vuonna 2019 opintonsa aloittanut uusi oopperaensemble astuu ensi kertaa lavalle marraskuun lopussa.  Sempre, sempre! tarjoaa kohtauksia ja aarioita eri oopperoista. Esitykset 28., 29.ja 30.11. 2019.
Tässä blogissa uusi oopperaluokka esittäytyy ennen astumistaan Musiikkitalon Sonore-salin lavalle!

Oopperaa kulissien takana

Tässä blogissa Sibelius-Akatemian 2,5-vuotisessa maisterikoulutuksessa opiskelevat nuoret laulajat kirjoittavat kokemuksistaan ennen oopperaluokan lähestyviä ensi-iltoja. Tekstit ovat syntyneet muun muassa FT Liisamaija Hautsalon vetämällä kurssilla, jossa opiskelijat haastetaan kirjoittamaan oopperan taustoista, säveltäjistä tai vaikkapa omasta roolihahmostaan ja haastattelemaan oopperaproduktiossa työskenteleviä henkilöitä.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia