← Takaisin blogiin

TAIDE + TIETO = Taideyliopiston kirjasto

Jenni Mikkonen Kuva Teatterikorkeakoulun kirjastosta

Taideyliopiston kirjaston blogi pyörähtää käyntiin sopivasti uuden lukuvuoden alkaessa. Syksy on kirjastoissa vilkasta aikaa, kun uudet opiskelijat tulevat tutustumaan kirjastoihin, rekisteröitymään asiakkaiksi ja vanhat asiakkaat palaavat kesälomiltaan taas opintojen, opetuksen ja tutkimuksen pariin.

Me kirjastolaiset vastaamme seuraavien viikkojen aikana kymmeniä kertoja kysymyksiin kirjastokortin hankkimisesta (kyllä, sinulla pitää olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus hankkiessasi kirjastokorttia), laina-ajoista (saat muistutuksen sähköpostiisi, jos olet sen kirjastoon ilmoittanut) ja automaatin käytöstä (siihen tarvitaan kirjastokortti). Mutta kunhan syksy etenee, niin kirjastot palaavat arkeen, opetukset käynnistyvät ja kirjastojen työpisteet ovat taas kovassa käytössä.

Syksy tuo tullessaan muutoksia myös kirjastopalveluihin. Kesän aikana Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastoissa asennettiin uusi RFID-aineistonhälytinjärjestelmä. Teatterikorkeakoulun kirjastossa muuttui hälytintekniikka ja Kuvataideakatemian kirjastossa otettiin uusina laitteina käyttöön lainaus- ja palautusautomaatti sekä hälytinportit. Asiakkaille muutos näkyy aineiston lainauksen ja palautuksen helpottumisena, kun automaatin ei tarvitse lukea viivakoodia, vaan aineisto tunnistetaan RFID-tekniikan avulla laittamalla esim. lainattava kirja lukijan alle. RFID-järjestelmä parantaa myös varkauksien estoa, hävikin seurantaa ja kokoelmanhallintaa. Sibelius-Akatemian kirjastot siirtyvät RFID-tekniikkaan todennäköisesti vuonna 2017. Lisäksi Teatterikorkeakoulun kirjaston aukioloajat muuttuivat, kun kirjasto lisäsi itsepalveluaukioloaikoja.

Toivotamme Taideyliopiston kirjastossa kaikki uudet ja vanhat asiakkaat tervetulleeksi blogin ja kirjastopalveluiden pariin. Toivottavasti kävijämäärät ja kirjaston antamaan opetukseen osallistuvien määrä kasvaa entisestään. 

Tässä meille tavoitetta tulevalle lukuvuodelle:

Taideyliopiston kirjaston opetukseen osallistui viime vuonna yli 500 henkilöä ja opetusta annettiin yhteensä 137 tuntia. Lainoja lähti kirjastosta liikkeelle noin 55 000 ja kirjastokäyntien määrä oli lähes 80 000.

Kirjaston kotisivut: https://lib.uniarts.fi/

Kirjaston Facebook-sivut: https://www.facebook.com/uniartslibrary/

Kirjastotilastot: https://yhteistilasto.lib.helsinki.fi/

Jenni Mikkonen

TAIDE + TIETO = Taideyliopiston kirjasto

Taideyliopiston kirjaston blogi avaa Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastojen toimintaa sekä palveluja kirjastonkäyttäjille ja saa näin toivottavasti asiakkaat entistä aktiivisemmiksi kirjastonkäyttäjiksi. Taideyliopiston kirjasto on yhtä kuin laajat, eri taiteenalojen kokoelmat. Se on osaava ja sitoutunut henkilökunta sekä tila, joka tarjoaa kaikille mahdollisuuden tulla tiedon äärelle omana itsenään. Tervetuloa kirjastoon!

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia