← Takaisin blogiin

Yhteissoittoa ja joululauluja fagotilla Tuusulassa

Erkki Suomalainen opettaa nuoria fagotisteja Tuusulassa

Juuri ennen marraskuun lopun tiukentuneita rajoituksia pieni fagotistiporukka ehti järjestää viikonlopputapahtuman Tuusulassa. Mukana oli oppilaita Keskisen-Uudenmaan, Hyvinkään ja Nurmijärven musiikkiopistoista ja mestarina Taideyliopiston Sibelius-Akatemian fagotinsoitonopettaja Erkki Suomalainen.

Viikonlopun aikana Keskisen-Uudenmaan musiikkiopiston Aino-salissa kahdeksan fagottioppilasta eri musiikkiopistoista pääsi Erkki Suomalaisen oppiin. Omien soittotuntien lisäksi isossa salissa oli mahdollista koota oppilaat ja opettajat soittamaan yhdessä joululauluja. Helsingin kaupunginorkesterissa soittavalta Erkki Suomalaiselta saatiinkin erinomaisia yhteissoittovinkkejä niin kamarimusisointiin kuin orkesterisoittoonkin.

Omien tuntien lisäksi viikonloppuun sisältyi kaksi luentoa, joihin oli mahdollista osallistua myös etäyhteyden välityksellä. Koko tapahtuma alkoi lauantaiaamuna yhteisellä lämmittelyllä, jossa käytiin perusteellisesti läpi hengitykseen, puhallukseen, soittoasentoon yms. liittyviä asioita. Sunnuntain luennolla perehdyttiin fagotista huolehtimiseen ja pieniin huoltovinkkeihin. Luennot olivat erittäin hyödyllisiä niin oppilaille kuin opettajillekin. Suomen oboe- ja fagottiseura oli mukana tapahtuman järjestelyissä ja heidän kotisivuillaan on nähtävillä näiden luentojen tallenteet vuoden loppuun saakka.

Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisen yhteistyön vierailu järjestettiin Tuusulassa 21.-22.12.2020. Teksti: Laura Clewer

Suomi soimaan!

Nuorisokoulutus kyläilee eri puolella Suomea! Tässä blogissa seurataan Sibelius-Akatemian opettajien ja heidän eri puolella Suomea työskentelevien kollegoidensa kokemuksia.

Sibelius-Akatemia käynnisti Suomen kulttuurirahaston rahoituksella syyskuussa 2015 laajan valtakunnallisen musiikkioppilaitosyhteistyön, jossa eri-ikäiset puhallin- ja lyömäsoitinten ja harpun soittajat kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa saavat opetusta Sibelius-Akatemian opettajilta viikonloppukursseilla.

Sittemmin vierailut ovat laajentuneet kattamaan myös muita soittimia sekä jazz- ja kansanmusiikin sekä global musicin. Vierailut järjestetään yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta
Lue lisää Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen maakunnallisista opetusvierailuista

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia