← Back to blog

Sosiaalisesti vaikuttava musiikki -tutkimus: Kutsu muusikkokyselyyn

Etsimme kyselyyn muusikoita, jotka ovat työskennelleet viime vuosina jonkin ryhmän parissa tavoitteenaan edistää sekä musiikillisia että sosiaalisia päämääriä.

Music for Social Impact – Sosiaalisesti vaikuttava musiikki -hanke kutsuu Sinut osallistumaan muusikoille osoitettuun kyselyyn. Olet tavoittelemamme henkilö, jos olet muusikko ja olet työskennellyt viime vuosina jonkin ryhmän tai yhteisön parissa tavoitteena edistää sekä musiikillisia että sosiaalisia päämääriä, kuten osallisuutta, voimaantumista, yhteisöllisyyttä tai aktivoitumista.  

Tietoa tutkimushankkeesta

Hanke tutkii ja vertailee sosiaalisesti sitoutunutta, osallistavaa musiikkitoimintaa Belgiassa, Isossa-Britanniassa, Kolumbiassa ja Suomessa. Keskiössä ovat toimintaa harjoittavat muusikot: työn luonne, toimintaympäristöt sekä ammatilliset näkemykset. Hanketta koordinoi Lontoossa sijaitseva Guildhall School of Music & Drama, ja Suomesta siinä on mukana Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.

Tutkimus kestää kolme vuotta (2020–2022), ja siinä on neljä vaihetta. Muusikkokyselyä edelsi julkisten aineistojen (mm. verkkosivut) pohjalta tehty vertaileva kartoitus (artikkeli ilmestyy Musiikkikasvatus-lehdessä). Kyselyn jälkeen tutkimusta syvennetään haastattelujen ja tapaustarkastelujen avulla. Tulokset julkaistaan pääosin vuoden 2022 aikana.

Linkki kyselyyn

Vastaa muusikoille tarkoitettuun kyselyyn suomeksi tai ruotsiksi tästä linkistä. Englanninkielisen käännöksen voi pyytää allekirjoittaneelta. Vastaaminen vie noin puoli tuntia. Vastausaikaa on joulukuun loppuun asti. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eikä sähköpostiosoitetta tai muita yksilöiviä tietoja yhdistetä vastauksiin.

Miksi kannattaa vastata?

Toivomme, että levittäisit tätä viestiä tai kyselylinkkiä, jotta tavoittaisimme mahdollisimman monia sosiaalisen musiikkitoiminnan harjoittajia. Tarkoituksemme on tuottaa tietoa, joka hyödyttää muusikoita toiminnan kehittämisessä ja oppilaitoksia siihen valmistavan koulutuksen suunnittelussa. Tilaajille, osallistujille ja muille yhteiskuntapiireille tutkimus avaa toiminnan luonnetta, tavoitteita ja vaikutuksia.

Linkkejä ja yhteystiedot

Lisätietoa hankkeesta löydät englanniksi Guildhall Schoolin sivulta.

Erityisesti Suomen osahankkeesta löytyy tietoa sekä suomeksi että englanniksi Taideyliopiston sivulta.

Vastauksesta jo etukäteen kiittäen

Sari Karttunen

Yliopistotutkija, Taideyliopisto, sari.karttunen@uniarts.fi, +358 50 327 1414

Art makes a difference

Taidekasvatuksen tutkimusverkosto CERADAn blogista löydät verkoston uutiset, tapahtumat ja puheenvuorot. Verkoston tutkijat kirjoittavat taidekasvatuksen tutkimuksesta sekä taidealan korkea-asteen koulutuksen tutkimusperustaisesta kehittämisestä. Tutkimusverkosto on osa Taideyliopiston Tutkimusinstituuttia.

Research network CERADA’s blog offers news and views about how research into arts education can have an impact on society. CERADA researchers at Uniarts Helsinki blog about their work. The research network is part of Uniarts Helsinki Research Institute.

Latest posts

Follow blog