← Takaisin blogiin

Elävät taidekokoelmat: Kuvataideakatemian historiaa 1930-luvulta 

Tervetuloa Elävät taidekokoelmat –blogisarjaan! Sarja avaa ovet Kuvataideakatemian taidekokoelman helmiin ja suomalaisen kuvataiteen historiaan aina 1800-luvulta tähän päivään saakka. Sarjan kolmannessa osassa syvennymme 1930-luvun taiteeseen.

Gunvor Grönvik, Istuva tyttö, 1937

Uusi puoli Gunvor Grönvikistä 

Valtaosa Kuvataideakatemian kokoelmien 1900-luvun alun teoksista on grafiikkaa. Gunvor Grönvikin (1912–1955) öljymaalaus Istuva tyttö vuodelta 1937 on siksi hyvin erottuva osa kokoelmaa. Samalla se on luultavasti vanhin kokoelmiin kuuluva öljymaalaus. 

Grönvik opiskeli Taideyhdistyksen piirustuskoulussa 1934–1939, samoihin aikoihin kuin esimerkiksi Tove Jansson, Tapio Tapiovaara ja Eva Cederström. Hän on kiehtonut minua taitelijana jo pitkään. Muistan Grönvikin ennen kaikkea hänen omakuvistaan ja Helsinki-aiheisista maisemistaan. Istuva tyttö monipuolistaa siis ainakin omaa kuvaani hänen tuotannostaan.  

Meri-Maaria Kiianmaa 

Poimintoja Kuvataideakatemian taidekokoelmasta

Lähde matkalle suomalaisen kuvataiteen historiaan aina 1800-luvulta tähän päivään! Blogissa esitellään helmiä Kuvataideakatemian taidekokoelmasta, johon on koottu opiskelijoidemme teoksia akatemian 175-vuotisen historian ajalta. Löydät kokoelman täältä.

Uusimmat julkaisut

Seuraa blogia